У Росії повідомили про смерть колаборанта Олексія Ковальова

У Росії повідомили про смерть колаборанта Олексія Ковальова

29 Серпня 2022
2205
29 Серпня 2022
18:33

У Росії повідомили про смерть колаборанта Олексія Ковальова

2205
Після початку повномасштабного російського вторгнення він поїхав до Херсонщини, повідомивши, що займається волонтерством. Натомість Ковальов став співпрацювати з окупантами.
У Росії повідомили про смерть колаборанта Олексія Ковальова
У Росії повідомили про смерть колаборанта Олексія Ковальова

Слідчий комітет Росії повідомив, що народний депутат Олексій Ковальов, якого окупанти призначили «заступником голови адміністрації Херсонської області»,загинув унаслідок вогнепального поранення. Про це йдеться в дописі на телеграм-каналі російського відомства.

За цією інформацією, на Ковальова напали у нього вдома 28 серпня. Також нібито загинула його дівчина, яка проживала разом із ним. Доказів на підтвердження цих фактів у Слідчому комітеті не навели.

Раніше про загибель Ковальова повідомило херсонське видання «Мост», посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. При цьому співрозмовники видання не виключили можливість інсценування смерті.

Як розповіли журналістам місцеві мешканці, біля будинку Ковальова у Голій Пристані вчора бачили багато озброєних російських військових, хоча про замах росіяни повідомляли в телеграм-каналах як про такий, що відбувся у Херсоні. Повідомлення про вбивство Ковальова там двічі з'являлось та зникало.

Також про загибель народного депутата із посиланням на власні джерела у партії «Слуга народу» повідомила «Українська правда».

Як інформує заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, росіяни зібрали силовиків в окупованій Голій Пристані.

Нагадаємо, це вже не перший замах на Ковальова. 22 червня керівник ГУР України Кирило Буданов повідомив, що в Херсонській області підірвали автомобіль депутата. До того про замах на Ковальова та його нібито загибель повідомляли у соцмережах. Згодом Олексія Ковальова показали на російському телебаченні, заявивши, що він лікується в Криму після замаху.
У квітні 2022-го року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він поїхав до Херсонщини та став співпрацювати з окупантами.

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. 

Щодо 4-го каналу, в Агентстві з розшуку та менеджменту активі (АРМА) планували продати на відкритому аукціоні корпоративні права компаній Ковальова, а ситуація з майном не була визначеною. Зрештою, держава вже не планує продавати активи, а шукатиме для них управителя. Тим часом передала їхнє майно в розпорядження Державного агентства України з питань кіно.

Раніше, у липні 2022 року Державне бюро розслідувань повідомило про арешт трьох компаній Олексія Ковальова та його банківських рахунків, загальна вартість яких — понад 4,7 мільйона гривень. Серед них основна юридична особа 4 каналу — ТРК «Інтеррадіо». Саме ця компанія володіє 90% техніки і є роботодавцем працівників каналу. Арешт наклали на ще дві компанії, які мають близько 10% техніки та оборотних активів каналу: ТОВ «Ар ті ай продакшн» та ТОВ «ІА "Ар ті ай"».

На початку серпня ДБР повідомило, що передає управління корпоративними правами цих компаній в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). У середині серпня тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА Дмитро Жоравович повідомив, що агенція звертатиметься до суду з проханням заарештувати рухоме та нерухоме майно компаній, пов'язаних з Ковальовим.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду