detector.media
29.08.2022 08:00
ЗМІ повідомили про загибель нардепа-колаборанта Олексія Ковальова
ЗМІ повідомили про загибель нардепа-колаборанта Олексія Ковальова
Інформація наразі не має офіційного підтвердження. Попередній замах на вбивство Ковальова стався у червні.

У ЗМІ з'явилась інформація, що нардеп-колаборант Олексій Ковальов, який співпрацює з окупантами на Херсонщині, загинув внаслідок замаху. Про це, зокрема, повідомило херсонське видання «Мост», посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. Водночас, зазначає редакція, навіть правоохоронці обережні зі своїми відповідями, бо є вірогідність інсценування.

Один зі співбесідників видання сказав, що нардеп нібито отримав вогнепальні поранення в живіт і голову. Місцеві мешканці розповіли журналістам, що біля будинку Ковальова у Голій Пристані вчора бачили багато озброєних російських військових. Хоча про замах росіяни повідомляли в телеграм-каналах як про такий, що відбувся у Херсоні. Повідомлення про вбивство Ковальова там двічі з'являлось та зникало.

«Офіційно» окупанти про замах не повідомляли. 

УП каже, що інформацію про вбивство колаборанта їм підтвердило джерело в «Слузі народу».

Оновлено: Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що росіяни зібрали силовиків в окупованій Голій Пристані, де нібито вбили Ковальова: «Є інформація, що сьогодні орки планують проводити фільтраційні заходи у Голій Пристані. Стягнули туди додаткові сили, проводитимуть перевірки та обшуки населення».

Раніше на нардепа вже здійснювали замах. 22 червня керівник ГУР України Кирило Буданов повідомив, що в Херсонській області підірвали автомобіль власника 4 каналу, нардепа-колаборанта Олексія Ковальова. До того про замах на Ковальова та його нібито загибель повідомляли у соцмережах. Згодом нардепа показали на російському телебаченні, заявивши, що він лікується в Криму після замаху.

Нагадаємо, у квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він поїхав до Херсонщини та став співпрацювати з окупантами.

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. 

3 серпня ДБР провело обшуки у приміщенні 4 каналу та службових осіб мовника.

22 серпня стало відомо, що майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно.

Кабмін запропонував РНБО ввести проти Олексія Ковальова санкції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY