Майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно

Майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно

22 Серпня 2022
1413
22 Серпня 2022
11:39

Майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно

1413
Як зазначили в Держкіно, таким чином де-юре завершено процедуру конфіскації активу та передачі його на потреби держави. Колишній власник каналу, нардеп-колаборант Олексій Ковальов, наразі проживає на окупованій Херсонщині.
Майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно
Майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно

Майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» (4 канал), яке належало депутату-колаборанту Олексію Ковальову, передано Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у розпорядження Державного агенства України з питань кіно.

Як зазначили в Держкіно, таким чином де-юре завершено процедуру конфіскації активу та передачі його на потреби держави.

«Відтепер інформаційний ресурс та майно вартістю у понад 18,5 млн грн буде працювати на користь України та посилюватиме вплив української позиції як у вітчизняному інформаційному просторі, так і за кордоном», – оголосили у відомстві.

Держкіно має забезпечити збереження заарештованого майна. 

У липні за матеріалами ДБР суд арештував майно Олексія Ковальова. Зокрема, були арештовані частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. У тому числі арештовано майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо».

У квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність.  

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. Зараз Ковальов перебуває на території тимчасово окупованої Херсонської області та співпрацює з окупантами.

3 серпня ДБР провело обшуки у приміщенні 4 каналу та службових осіб мовника.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1413
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду