Верховна Рада посмертно позбавила мандата нардепа Ковальова

Верховна Рада посмертно позбавила мандата нардепа Ковальова

17 Січня 2023
1079
17 Січня 2023
18:10

Верховна Рада посмертно позбавила мандата нардепа Ковальова

1079
Голова ВРУ Руслан Стефанчук отримав копію свідоцтва про смерть колаборанта.
Верховна Рада посмертно позбавила мандата нардепа Ковальова
Верховна Рада посмертно позбавила мандата нардепа Ковальова

Народного депутата та колишнього медіавласника Олексія Ковальова, який загинув у серпні 2022 року, позбавили депутатського мандата. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук отримав копію свідоцтва про смерть колаборанта. Про це спочатку повідомив нардеп Ярослав Железняк у телеграмі.

«Від Голови Парламенту дізнався, що ВРУ вже отримала копію свідоцтва про смерть депутата-колаборанта Ковальова. Його скоро теж юридично позбавлять мандату. Тож в Раді буде вже новий мінімум — 410 нардепів», — написав нардеп.

Пізніше очільник ВРУ Стефанчук підтвердив інформацію про дострокове припинення повноважень нардепа-колаборанта Ковальова, опублікувавши відповідне розпорядження у твіттері

Нагадаємо, Олексій Ковальов, нині вже колишній власник 4 каналу, з кінця лютого перебував на окупованій Херсонщині.

У квітні 2022-го року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність. Після повномасштабного російського вторгнення Ковальов оголосив, що перейшов на бік Росії, та обійняв «посаду» в окупаційній «владі».

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. 

Наприкінці серпня він загинув від вогнепального поранення.

Майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» (4 канал), яке належало депутату-колаборанту Олексію Ковальову, передано Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у розпорядження Державного агенства України з питань кіно.

Фото: Parlament.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду