До АРМА передали корпоративні права групи компаній 4 каналу Ковальова

До АРМА передали корпоративні права групи компаній 4 каналу Ковальова

7 Вересня 2022
1481
7 Вересня 2022
18:30

До АРМА передали корпоративні права групи компаній 4 каналу Ковальова

1481
Юристи кажуть: у разі відсутності доказів про смерть Ковальова держава не зможе винести йому вирок і конфіскувати його майно.
До АРМА передали корпоративні права групи компаній 4 каналу Ковальова
До АРМА передали корпоративні права групи компаній 4 каналу Ковальова

Суд наклав арешт та передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративні права юридичних осіб, які опосередковано належать народному депутату Олексію Ковальову. Ці приватні товариства входять до групи компаній 4 канал, повідомляє сайт Державного бюро розслідувань.

Як зазначають у ДБР, депутата оголошено в розшук, триває розслідування щодо нього. Разом із цим представники Ковальова стверджують, що інформація про його загибель офіційно не підтверджена: «За непідтвердженою документально інформацією, у червні 2022 року Олексій Ковальов нібито загинув у результаті вибуху автомобіля на окупованій території Херсонщини. Однак наразі у слідчих ДБР немає офіційного підтвердження цієї інформації».

Тим часом, за словами членкині правління Центру протидії корупції Олени Щербан, у разі відсутності доказів про смерть Ковальова, якими можуть бути свідоцтво або документ суду, держава не зможе винести вирок Ковальову і конфіскувати його майно. До того часу, поки підтверджень немає, держава може лише розпоряджатися цим майном. Детальніше про це та про майбутнє 4 каналу читайте в матеріалі «Детектора медіа» незабаром.

Нагадаємо, спочатку в АРМА планували продати на відкритому аукціоні корпоративні права компаній Ковальова, а ситуація з майном була невизначеною. Зрештою держава вже не планує продавати активи, а шукатиме для них управителя, а поки передала їх у розпорядження Державного агентства України з питань кіно. Голова Держкіно Марина Кудерчук уже планує створити державний 4 канал.

Тим часом батьки Ковальова можуть заявити права на канал або ж оскаржити продаж цифрової ліцензії.

У липні 2022 року Державне бюро розслідувань повідомило про арешт трьох компаній Олексія Ковальова та його банківських рахунків. За інформацією, яку оприлюднили у Бюро, загалом йшлося про понад 4,7 мільйона гривень. Серед конфіскованого майна була й основна юридична особа 4 каналу — ТРК «Інтеррадіо». Саме ця компанія володіє 90% техніки і є роботодавцем працівників каналу. Арешт наклали на ще дві компанії, які мають близько 10% техніки та оборотних активів каналу: ТОВ «Ар ті ай продакшн» та ТОВ «ІА "Ар ті ай"».

На початку серпня ДБР поінформувало, що передає управління корпоративними правами цих компаній Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). У середині серпня тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА Дмитро Жоравович повідомив, що агентство звертатиметься до суду з проханням заарештувати рухоме та нерухоме майно компаній, пов'язаних з Ковальовим.

Спочатку в АРМА планували продати на відкритому аукціоні корпоративні права компаній Ковальова, а ситуація з майном була невизначеною. Зрештою держава вже не планує продавати активи, а шукатиме для них управителя, а поки передала їх у розпорядження Державного агентства України з питань кіно.

Тим часом журналісти 4 каналу розвивають ютуб-проєкт ProUA.

29 серпня у Росії повідомили про смерть власника 4 каналу

У квітні 2022 року правоохоронці порушили проти нього кримінальне провадження за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він виїхав до Херсонщини, де почав співпрацювати з окупантами. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня йому оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. Також арештували майно колаборанта, зокрема й 4 канал.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1481
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду