Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук

Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук

15 Липня 2022
1681
15 Липня 2022
11:01

Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук

1681
На початку липня власнику 4 каналу оголосили про підозру у держзраді та колабораціонізмі. Він може отримати довічне позбавлення волі.
Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук
Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук

Нардепа-колаборанта, власника 4 каналу Олексія Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«За клопотанням ДБР народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата оголошено в розшук», – йдеться в повідомленні.

6 липня Ковальову оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). За даними ДБР, він передав санаторій під розміщення окупантів, вивозив продукти з Херсонщини в окупований Крим та завозив з півострова паливо.

Також колаборант обійняв посаду в «уряді Херсонської області», який створила окупаційна адміністрація російських окупантів.

Як зазначила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, Ковальову «світить» довічне.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну нардеп Олексій Ковальов вирішив перебувати на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. 

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардеп опублікував такі слова: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Як стало відомо наприкінці червня, Олексій Ковальов вижив після замаху на нього на Херсонщині та лікувався в окупованому Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1681
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 977
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду