ЗМІ повідомили про загибель нардепа-колаборанта Олексія Ковальова

ЗМІ повідомили про загибель нардепа-колаборанта Олексія Ковальова

29 Серпня 2022
1536
29 Серпня 2022
08:00

ЗМІ повідомили про загибель нардепа-колаборанта Олексія Ковальова

1536
Інформація наразі не має офіційного підтвердження. Попередній замах на вбивство Ковальова стався у червні.
ЗМІ повідомили про загибель нардепа-колаборанта Олексія Ковальова
ЗМІ повідомили про загибель нардепа-колаборанта Олексія Ковальова

У ЗМІ з'явилась інформація, що нардеп-колаборант Олексій Ковальов, який співпрацює з окупантами на Херсонщині, загинув внаслідок замаху. Про це, зокрема, повідомило херсонське видання «Мост», посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. Водночас, зазначає редакція, навіть правоохоронці обережні зі своїми відповідями, бо є вірогідність інсценування.

Один зі співбесідників видання сказав, що нардеп нібито отримав вогнепальні поранення в живіт і голову. Місцеві мешканці розповіли журналістам, що біля будинку Ковальова у Голій Пристані вчора бачили багато озброєних російських військових. Хоча про замах росіяни повідомляли в телеграм-каналах як про такий, що відбувся у Херсоні. Повідомлення про вбивство Ковальова там двічі з'являлось та зникало.

«Офіційно» окупанти про замах не повідомляли. 

УП каже, що інформацію про вбивство колаборанта їм підтвердило джерело в «Слузі народу».

Оновлено: Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що росіяни зібрали силовиків в окупованій Голій Пристані, де нібито вбили Ковальова: «Є інформація, що сьогодні орки планують проводити фільтраційні заходи у Голій Пристані. Стягнули туди додаткові сили, проводитимуть перевірки та обшуки населення».

Раніше на нардепа вже здійснювали замах. 22 червня керівник ГУР України Кирило Буданов повідомив, що в Херсонській області підірвали автомобіль власника 4 каналу, нардепа-колаборанта Олексія Ковальова. До того про замах на Ковальова та його нібито загибель повідомляли у соцмережах. Згодом нардепа показали на російському телебаченні, заявивши, що він лікується в Криму після замаху.

Нагадаємо, у квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він поїхав до Херсонщини та став співпрацювати з окупантами.

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. 

3 серпня ДБР провело обшуки у приміщенні 4 каналу та службових осіб мовника.

22 серпня стало відомо, що майно 4 каналу передали в розпорядження Держкіно.

Кабмін запропонував РНБО ввести проти Олексія Ковальова санкції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1536
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 977
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду