ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу

ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу

3 Серпня 2022
1572
3 Серпня 2022
15:43

ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу

1572
Раніше суд арештував майно нардепа-колаборанта Олексія Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави. Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» (4 канал).
ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу
ДБР проводить обшуки у приміщенні 4 каналу

Працівники Державного бюро розслідувань проводять обшуки у приміщенні 4 каналу, що належить нардепу-колаборанту, підозрюваному у держзраді, Олексію Ковальову. Також слідчі дії проходили у його помічника та службових осіб телеканалу, повідомляє пресслужба ДБР.

Управління корпоративними правами каналу передано в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Директор 4 каналу Тарас Боровський у коментарі «Детектору медіа» сказав, що обшуки нині тривали близько чотирьох годин. Деталі він розголошувати не може з огляду на таємницю слідства.

«Детектор медіа» також надіслав запитання до АРМА та чекає на відповідь.

Раніше суд арештував майно Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави. Зокрема, арештовано частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав складає понад 4,7 млн гривень.

Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» (4 канал).

До Нацради вже надійшла заява ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» про зміну власника, кінцевого бенефіціарного власника та пов’язаних осіб. Оскільки до поданих документів були зауваження, рішення щодо переоформлення Національна рада ще не ухвалила.

У квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність.  

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня його заочно арештували та оголосили в розшук.

Журналісти 4 каналу після незначних виплат у лютому 2022-го залишаються без зарплатні та не мають доступу до офісу телеканалу. Детальніше про 4 канал читатйте у статті «Детектора медіа» «Що буде з 4 каналом після арешту майна колаборанта Ковальова?».

Ілюстрація: 4 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1572
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду