4 канал стане державним — Кудерчук

4 канал стане державним — Кудерчук

4 Вересня 2022
3690
4 Вересня 2022
11:22

4 канал стане державним — Кудерчук

3690
За словами очільниці Держкіно, у владі сподіваються на найшвидшу перемогу України, після чого існування 4 каналу бачать як «повноцінного державного телеканалу».
4 канал стане державним — Кудерчук
4 канал стане державним — Кудерчук

Голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук в інтерв’ю Lb.ua розповіла про перспективи 4 каналу. «Буде ще один державний канал», — сказала вона.

Як повідомляв «Детектор медіа», Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) повинно обрати управителя й укласти з ним договір про передачу 4 каналу. На цей період Держкіно має право розпоряджатися майном каналу вартістю 18,5 мільйона гривень. Йдеться зокрема про спеціальну техніку й обладнання, офісний інвентар, програмне забезпечення, ліцензію на мовлення тощо.

Відповідаючи на питання про те, як саме Держкіно планує розпоряджатися активами 4 каналу, Марина Кудерчук сказала:

«Дивіться, нам їх фактично ще не передали. Є ухвала суду і АРМА передає нам їх на зберігання. Поки це ще не в управління, хоча це планується. Коли це станеться, то буде ще один державний канал, який поки що буде транслюватися в телемарафоні. Але ж ми сподіваємося на найшвидшу перемогу нашої країни, після якої він далі буде розвиватися як повноцінний державний телеканал». Долучитися до спільного виробництва загальнонаціонального марафону, на її думку, канал зможе за місяць-два.

Нагадаємо, у Росії повідомили про смерть власника 4 каналу, народного депутата Олексія Ковальова.

У квітні 2022 року правоохоронці порушили проти нього кримінальне провадження за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він виїхав до Херсонщини, де почав співпрацювати з окупантами. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня йому оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. Також арештували майно колаборанта, зокрема й 4 канал.

У липні 2022 року Державне бюро розслідувань повідомило про арешт трьох компаній Олексія Ковальова та його банківських рахунків. За інформацією, яку оприлюднили у Бюро, загалом йшлося про понад 4,7 мільйона гривень. Серед конфіскованого майна була й основна юридична особа 4 каналу — ТРК «Інтеррадіо». Саме ця компанія володіє 90% техніки і є роботодавцем працівників каналу. Арешт наклали на ще дві компанії, які мають близько 10% техніки та оборотних активів каналу: ТОВ «Ар ті ай продакшн» та ТОВ «ІА "Ар ті ай"».

На початку серпня ДБР поінформувало, що передає управління корпоративними правами цих компаній Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). У середині серпня тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА Дмитро Жоравович повідомив, що агенство звертатиметься до суду з проханням заарештувати рухоме та нерухоме майно компаній, пов'язаних з Ковальовим.

Спочатку в АРМА планували продати на відкритому аукціоні корпоративні права компаній Ковальова, а ситуація з майном була невизначеною. Зрештою держава вже не планує продавати активи, а шукатиме для них управителя, а поки передала їх у розпорядження Державного агентства України з питань кіно.

Тим часом журналісти 4 каналу розвивають ютуб-проєкт ProUA.

Фото: Lb.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3690
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 990
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
599 дн. тому
Вони там хворі на голову? Наче ж як відновлювати державне телебачення не можна, якщо у нас все ще актуально питання євроінтеграції... Хоча, інша справа - якщо технічна база каналу буде передана під Військове Телебачення України та телерадіокомпанію МінОборони "Бриз"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду