У Херсоні затримали депутата ОПЗЖ, який працював на окупантів

У Херсоні затримали депутата ОПЗЖ, який працював на окупантів

17 Листопада 2022
1918
17 Листопада 2022
20:52

У Херсоні затримали депутата ОПЗЖ, який працював на окупантів

1918
Послуги загарбникам він надавав у період окупації Херсонщини
У Херсоні затримали депутата ОПЗЖ, який працював на окупантів
У Херсоні затримали депутата ОПЗЖ, який працював на окупантів

Співробітники Служби безпеки України та Нацполіції затримали на деокупованій території Херсонщини місцевого депутата від забороненої в Україні партії «Опозиційна Платформа – За життя». Про це повідомляє сайт СБУ

За цими даними, чоловік добровільно зайняв керівну посаду в окупаційному «министерстве внутренних дел Херсонской области рф». Там він працював у відділі «боротьби з економічними злочинами», який насправді займався терором місцевих підприємців і змушував їх сплачувати податки в бюджет РФ.

Імені затриманого депутата ОПЗЖ не називають. За даними джерела «Української правди» у правоохоронних органах, підозрюваного у колабораціонізмі звати Сергій Остапенко.

Депутату повідомили про підозру за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вирішується питання щодо тримання під вартою, триває досудове розслідування.

Заходи з викриття колаборанта здійснювали слідчі Головного слідчого управління та оперативники Херсонського Управління СБУ у співпраці з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, одним із найвідоміших колаборантів на Херсонщині був колишній власник 4 каналу Олексій Ковальов. У квітні 2022 року правоохоронці порушили проти нього кримінальне провадження за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він виїхав до Херсонщини, де почав співпрацювати з окупантами. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня йому оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. Також арештували майно колаборанта, зокрема й 4 канал. 29 серпня у Росії повідомили про смерть власника 4 каналу

Депутати ОПЗЖ раніше особисто поширювали проросійську  пропаганду та просували вигідний для Росії політичний порядок денний. Зокрема, ми згадували про таких:

  • Тетяна Плачкова у складі делегації ОПЗЖ у 2020 році відвідувала Москву та зустрічалася з керівництвом держави-агресора. 
  • Олександр Лукашев відкрито підтримував російське трактування Мінських угод: спочатку слід провести вибори на окупованих територіях, а лише потім віддати Україні контроль над власним кордоном. Нагадуємо, що це суперечить Конституції України.
  • Анатолій Бурміч фігурує у «Дошці ганьби» «Детектора медіа» та базі ДержZрадники від руху «Чесно». Адже навіть після повномасштабного нападу Росії він звинувачував у війні США та закликав керівництво України до капітуляції.

Фото: сайт СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1918
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду