detector.media
29.08.2022 18:33
У Росії повідомили про смерть колаборанта Олексія Ковальова
У Росії повідомили про смерть колаборанта Олексія Ковальова
Після початку повномасштабного російського вторгнення він поїхав до Херсонщини, повідомивши, що займається волонтерством. Натомість Ковальов став співпрацювати з окупантами.

Слідчий комітет Росії повідомив, що народний депутат Олексій Ковальов, якого окупанти призначили «заступником голови адміністрації Херсонської області»,загинув унаслідок вогнепального поранення. Про це йдеться в дописі на телеграм-каналі російського відомства.

За цією інформацією, на Ковальова напали у нього вдома 28 серпня. Також нібито загинула його дівчина, яка проживала разом із ним. Доказів на підтвердження цих фактів у Слідчому комітеті не навели.

Раніше про загибель Ковальова повідомило херсонське видання «Мост», посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. При цьому співрозмовники видання не виключили можливість інсценування смерті.

Як розповіли журналістам місцеві мешканці, біля будинку Ковальова у Голій Пристані вчора бачили багато озброєних російських військових, хоча про замах росіяни повідомляли в телеграм-каналах як про такий, що відбувся у Херсоні. Повідомлення про вбивство Ковальова там двічі з'являлось та зникало.

Також про загибель народного депутата із посиланням на власні джерела у партії «Слуга народу» повідомила «Українська правда».

Як інформує заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, росіяни зібрали силовиків в окупованій Голій Пристані.

Нагадаємо, це вже не перший замах на Ковальова. 22 червня керівник ГУР України Кирило Буданов повідомив, що в Херсонській області підірвали автомобіль депутата. До того про замах на Ковальова та його нібито загибель повідомляли у соцмережах. Згодом Олексія Ковальова показали на російському телебаченні, заявивши, що він лікується в Криму після замаху.
У квітні 2022-го року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність. Після початку повномасштабного російського вторгнення він поїхав до Херсонщини та став співпрацювати з окупантами.

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня — заочно арештували та оголосили в розшук. 

Щодо 4-го каналу, в Агентстві з розшуку та менеджменту активі (АРМА) планували продати на відкритому аукціоні корпоративні права компаній Ковальова, а ситуація з майном не була визначеною. Зрештою, держава вже не планує продавати активи, а шукатиме для них управителя. Тим часом передала їхнє майно в розпорядження Державного агентства України з питань кіно.

Раніше, у липні 2022 року Державне бюро розслідувань повідомило про арешт трьох компаній Олексія Ковальова та його банківських рахунків, загальна вартість яких — понад 4,7 мільйона гривень. Серед них основна юридична особа 4 каналу — ТРК «Інтеррадіо». Саме ця компанія володіє 90% техніки і є роботодавцем працівників каналу. Арешт наклали на ще дві компанії, які мають близько 10% техніки та оборотних активів каналу: ТОВ «Ар ті ай продакшн» та ТОВ «ІА "Ар ті ай"».

На початку серпня ДБР повідомило, що передає управління корпоративними правами цих компаній в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). У середині серпня тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА Дмитро Жоравович повідомив, що агенція звертатиметься до суду з проханням заарештувати рухоме та нерухоме майно компаній, пов'язаних з Ковальовим.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY