Екскерівник «пресслужби Мінтрансу ДНР» Селіванов працює на телеканалі окупантів – ЗМІ

Екскерівник «пресслужби Мінтрансу ДНР» Селіванов працює на телеканалі окупантів – ЗМІ

8 Вересня 2022
1338
8 Вересня 2022
18:56

Екскерівник «пресслужби Мінтрансу ДНР» Селіванов працює на телеканалі окупантів – ЗМІ

1338
Після початку війни на сході Україні він повідомив журналістам, що Донецької залізниці більше немає, є «Міністерство транспорту Донецької республіки».
Екскерівник «пресслужби Мінтрансу ДНР» Селіванов працює на телеканалі окупантів – ЗМІ
Екскерівник «пресслужби Мінтрансу ДНР» Селіванов працює на телеканалі окупантів – ЗМІ

Володимир Селіванов разом із російськими пропагандистами працює на каналі «Оплот-ТВ» у Маріуполі. Про це пише місцевий сайт «0629».

За цими даними, до початку війни в Україні Селіванов очолював пресслужбу Донецької залізниці, а після 2014-го перейшов до «Мінтрансу ДНР». За три роки він виїхав з окупованого Донецька до Маріуполя і отримав керівні посади в медіа, що належали бізнесмену Рінату Ахметову. Спочатку обійняв пост керівника сайту «Мрпл.Сіті», а потів став диджитал-директором телеканалу «МТВ». В травні 2022 року, за даними місцевих журналістів, він відмовився залишати Маріуполь, хоча йому пропонували допомогу для евакуації.

«Він залишився і очолив той самий напрямок роботи, як і на МТВ – щось на кшталт диджитал-директора, – тільки вже пропагандистського телеканалу "Оплот-ТВ"», – йдеться в публікації сайту «0629».

Як зауважують журналісти, з 1 грудня 2014 року після анексії Криму почав регулярно курсувати поїзд Севастополь – Маріуполь – Севастополь, що викликало занепокоєння маріупольців і журналістів. «Тодішній керівник пресслужби Донецької залізниці Володимир Селіванов повідомив, що поїзд Маріуполь – Севастополь — справді є, а от Донецької залізниці більше немає, є "Міністерство транспорту Донецької республіки"», — розповіли журналісти сайту «0629». Пізніше, за їхніми даними, на сайті «Мінтрансу ДНР» з’явилась інформація, що Селіванов навіть став керівником одного з департаментів. Але коли окупанти оновлювали сайт, ця інформація зникла.

Нагадаємо, російські пропагандисти намагаються залучати до своїх медіа журналістів з України. Одним із найвідоміших колаборантів є херсонський блогер Стремоусов. Він усіляко підтримує тимчасову окупацію Херсонщини росіянами,  називаючи  себе «русским», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді,  а 19 березня колаборанту повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Як стало відомо у кінці серпня, Стремоусов утік до Росії.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Селіванова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1338
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду