«Дійсно була непроста розмова»: Корнієнко розповів про причини вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо»

«Дійсно була непроста розмова»: Корнієнко розповів про причини вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо»

22 Квітня 2022
2207
22 Квітня 2022
09:27

«Дійсно була непроста розмова»: Корнієнко розповів про причини вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо»

2207
За його словами, також «є питання» до парламентського каналу «Рада», який «фінансується незрозуміло звідки».
«Дійсно була непроста розмова»: Корнієнко розповів про причини вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо»
«Дійсно була непроста розмова»: Корнієнко розповів про причини вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо»

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко в інтерв'ю «Бабелю» прокоментував вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо» з цифрового ефіру. За його словами, це сталося через «нерозуміння» каналами «обʼєднуючого формату» єдиного телемарафону.

«Чому технічно вимкнули — це потрібно питати у концерну. Що стосується телемарафону, то я не скажу, що великий експерт, але як нам пояснював Олександр Ткаченко, то з ними (телеканалами — ред.) дійсно була непроста розмова, і не було до кінця розуміння, що марафон — це обʼєднуючий формат, і з їхнього боку була позиція, що частина в марафоні, а частину контенту все одно будуть показувати свою», — сказав Корнієнко.

На його думку, «з цього намагаються зробити політичну історію», тому що керівники каналів є депутатами парламентської фракції.

«Я думаю, що це питання важливе, але не найважливіше. Можна завжди знайти розуміння», — додав перший віцепікер.

Він зазначив, що також є питання до парламентського каналу «Рада», який «фінансується незрозуміло звідки».

«Питання не тільки з цими каналами, є питання і з каналом "Рада", який фінансується незрозуміло звідки, бо витрати на нього не є захищеними і в умовах воєнного стану не в пріоритеті.

Є питання взагалі з медіаринком, тому що реклами немає, і зараз взагалі доведеться підтримку надавати олігархічним каналам. Рекламного ринку немає, а у них там по кілька тисяч людей працюють. Зрозуміло, що власники їх якось підтримують всередині холдингів, але так довго не може тривати. Марафон дає каналам можливість зробити виробництво дешевшим», — вважає Корнієнко.

Читайте також: 

Також віцеспікер прокоментував те, що в єдиному марафоні задіяні телеведучі, які раніше просували проросійські наративи. Мовляв, якщо є «100 ведучих і 15 каналів», то «зрозуміло, що ці ведучі туди-сюди ходять».

«Я думаю, що в рамках медіаринку взагалі краще не ставити це запитання. Можна згадати Олексія Семенова, який робив "112", а потім Прямий, а потім консультував перезапуск "Ради". У нас умовно 100 ведучих і 15 каналів, зрозуміло, що ці ведучі туди-сюди ходять. Це питання не марафону, а в цілому нашої медіаспільноти, утримаюся від співзвучного терміна», — сказав політик.

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал.

У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них немає рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Медіарух та КЖЕ закликали Зеленського втрутитись у ситуацію з відключенням.

Також представники наукової та культурної спільнот вимагають відновити мовлення каналів.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Корнієнка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2207
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду