Українські медіагрупи просять про фінансову допомогу для виробництва «Єдиних новин»

Українські медіагрупи просять про фінансову допомогу для виробництва «Єдиних новин»

29 Березня 2022
2141
29 Березня 2022
10:17

Українські медіагрупи просять про фінансову допомогу для виробництва «Єдиних новин»

2141
Медіагрупи заявили, що з початку війни позбавлені звичних комерційних джерел фінансування – доходів від реклами та дистрибуції контенту.
Українські медіагрупи просять про фінансову допомогу для виробництва «Єдиних новин»
Українські медіагрупи просять про фінансову допомогу для виробництва «Єдиних новин»

Українські медіагрупи «1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group попросили про фінансову допомогу для подальшого виробництва марафону «Єдині новини».

У спільному зверненні до світової бізнес- та медіаспільноти медіагрупи заявили, що з початку війни позбавлені звичних комерційних джерел фінансування – доходів від реклами та дистрибуції контенту. 

«Ми несемо правду про боротьбу українського народу та злочини російських агресорів мільйонам глядачів в Україні та по всьому світу… Ми схвалюємо ту підтримку, яку українська держава спрямовує на діяльність державного каналу "Рада" та суспільного мовника, зокрема, на створення телемарафону. Це зрозуміле, вчасне й правильне рішення. Разом із тим ми, незалежні українські медіа, теж потребуємо додаткової фінансової підтримки. Адже звичні комерційні джерела фінансування – доходи від реклами та дистрибуції контенту – з початком війни перестали функціонувати для нас», – говориться в заяві.

Медіагрупи повідомили, що їм вкрай потрібна підтримка для подальшого забезпечення процесу виробництва марафону «Єдині новини».

«Йдеться про витрати, які безпосередньо пов’язані з виробництвом новин. Це робота колективів новинних редакцій, IT та технічних служб телеканалів, які працюють у посиленому режимі 24/7, у небезпечних і надскладних умовах. Наші кореспонденти та оператори готують репортажі та роблять прямі включення з гарячих точок. IT- та технічні спеціалісти цілодобово підтримують трансляції, попри бомбардування ворожої авіації та артилерії. Ми закликаємо міжнародну бізнес-спільноту, наших багаторічних партнерів-рекламодавців та дистрибуторів, світову медіаспільноту підтримати незалежні українські медіа, які зараз є уособленням інфоспротиву усього цивілізованого світу путінській пропаганді та військовій агресії РФ».

Кошти можна перерахувати на рахунки партнера медіагруп БО SMART ANGEL, який реалізує відповідну благодійну програму з підтримки медіа під час війни. Фінансові звіти будуть розміщені на сайтах медіагруп та сайті проєкту support-unitednews.org.ua.

Реквізити благодійної організації SMART ANGEL для зарахування коштів для благодійного проекту «Підтримка єдиних новин» доступні за посиланням.

24 лютого, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини #UAРазом».  Марафон проводять  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

StarLightMedia  українська медіагрупа, до складу якої входять телеканали ICTV, «Новий», СТБ, ICTV Ukraine, М1, М2, ОЦЕ. Також медіагрупа має власний продакшн StarLight Production, сейлз-хаус StarLight Brand Content, до її складу входить компанія з оренди техніки StarLight Rental та виробник сценічних декорацій StarLight Scenery. Медіагрупа належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку. 

Медіахолдинг «Медіа Група Україна», який об'єднує канал «Україна», «Україна 24», мультимедійну платформу «Сьогодні» та інш., належить найбагатшому українцю Рінату Ахметову.

Медіагрупа Inter Media Group  у складі телеканалів «Інтер», «Enter-фільм», «К1», «К2», «Мега», «НТН», «Zoom» належить олігарху Дмитру Фірташу. 

Кінцевим бенефіціарним власником медіаконгломерату «1+1 Media» є олігарх Ігор Коломойський.

За даними компанії YouControl, у 2020 році телеканал СТБ, телерадіокомпанія «Студія 1+1» та «Телерадіокомпанія "Україна"» увійшли до топ-1000 найбагатших українських компаній. 

Графіка: «Медіа Група Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду