Данілов прокоментував відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу

Данілов прокоментував відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу

14 Квітня 2022
5420
14 Квітня 2022
22:21

Данілов прокоментував відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу

5420
Олексій Данілов: Якщо ці канали забрали з кабелю і цифри, то дивіться їх в ютубі, або на супутнику.
Данілов прокоментував відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу
Данілов прокоментував відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу

Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю ВВС News Україна прокоментував відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналів з цифрового етеру.

За словами Данілова, влада не закривала ані каналів Петра Порошенка, ані «Еспресо». Мовляв, якщо їх забрали з кабелю і цифри, то залишається можливість дивитись в ютубі, або на супутнику. 

«Хто вам сказав, що канали Порошенка закривають, скажіть, будь ласка?...Дивіться в Youtube, дивіться на супутнику, хто вам взагалі таке каже? Порошенко як людина заможна може собі дозволити їх утримувати, сплачувати, тощо. Я хотів би спокійно до цього відноситися. У нас є рішення РНБО, де йдеться про те, що національні канали мають брати участь у національному марафоні. Якщо хочуть – хай приєднуються. Хай ведуть всі ці речі», – каже Данілов.

На уточнення журналіста, що канали, мовляв, самі хотіли приєднатись до марафону, але їх не взяли, Данілов відповів, що такого не може бути.

«Такого не може бути, щоб когось не взяли, по-перше. По-друге, цим займається відповідна інституція. Я хочу, щоб ми з вами звикли до того, що кожна інституція має займатися своїми справами. Якщо вони будуть якісно ними займатися, то у нас все стане набагато краще і набагато швидше. Я пам'ятаю, коли закривали канали Медведчука, який був ґвалт. Боже, образили. Боже, закрили. Журналісти виходили молоді, говорили, що нам там нема за що (жити). А з'ясувалося, що у них там заробітна платня була по дві тисячі гривень у Києві».

4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них немає рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Коментарів та відповіді на свій запит від Концерну РРТ та Держспецзв'язку «Детектор медіа» поки не отримав.

Фото: пресслужба РНБО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5420
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду