detector.media
22.04.2022 09:27
«Дійсно була непроста розмова»: Корнієнко розповів про причини вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо»
«Дійсно була непроста розмова»: Корнієнко розповів про причини вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо»
За його словами, також «є питання» до парламентського каналу «Рада», який «фінансується незрозуміло звідки».

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко в інтерв'ю «Бабелю» прокоментував вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо» з цифрового ефіру. За його словами, це сталося через «нерозуміння» каналами «обʼєднуючого формату» єдиного телемарафону.

«Чому технічно вимкнули — це потрібно питати у концерну. Що стосується телемарафону, то я не скажу, що великий експерт, але як нам пояснював Олександр Ткаченко, то з ними (телеканалами — ред.) дійсно була непроста розмова, і не було до кінця розуміння, що марафон — це обʼєднуючий формат, і з їхнього боку була позиція, що частина в марафоні, а частину контенту все одно будуть показувати свою», — сказав Корнієнко.

На його думку, «з цього намагаються зробити політичну історію», тому що керівники каналів є депутатами парламентської фракції.

«Я думаю, що це питання важливе, але не найважливіше. Можна завжди знайти розуміння», — додав перший віцепікер.

Він зазначив, що також є питання до парламентського каналу «Рада», який «фінансується незрозуміло звідки».

«Питання не тільки з цими каналами, є питання і з каналом "Рада", який фінансується незрозуміло звідки, бо витрати на нього не є захищеними і в умовах воєнного стану не в пріоритеті.

Є питання взагалі з медіаринком, тому що реклами немає, і зараз взагалі доведеться підтримку надавати олігархічним каналам. Рекламного ринку немає, а у них там по кілька тисяч людей працюють. Зрозуміло, що власники їх якось підтримують всередині холдингів, але так довго не може тривати. Марафон дає каналам можливість зробити виробництво дешевшим», — вважає Корнієнко.

Читайте також: 

Також віцеспікер прокоментував те, що в єдиному марафоні задіяні телеведучі, які раніше просували проросійські наративи. Мовляв, якщо є «100 ведучих і 15 каналів», то «зрозуміло, що ці ведучі туди-сюди ходять».

«Я думаю, що в рамках медіаринку взагалі краще не ставити це запитання. Можна згадати Олексія Семенова, який робив "112", а потім Прямий, а потім консультував перезапуск "Ради". У нас умовно 100 ведучих і 15 каналів, зрозуміло, що ці ведучі туди-сюди ходять. Це питання не марафону, а в цілому нашої медіаспільноти, утримаюся від співзвучного терміна», — сказав політик.

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал.

У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них немає рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Медіарух та КЖЕ закликали Зеленського втрутитись у ситуацію з відключенням.

Також представники наукової та культурної спільнот вимагають відновити мовлення каналів.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Корнієнка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY