Подоляк назвав три причини звільнення Мендель з посади речниці президента

Подоляк назвав три причини звільнення Мендель з посади речниці президента

19 Травня 2021
4188
19 Травня 2021
16:40

Подоляк назвав три причини звільнення Мендель з посади речниці президента

4188
Однією з причин Подоляк назвав перехід Мендель на новий професійний рівень.
Подоляк назвав три причини звільнення Мендель з посади речниці президента
Подоляк назвав три причини звільнення Мендель з посади речниці президента

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю kp.ua назвав три причини, через які Юлія Мендель йде з посади речниці президента Володимира Зеленського.

За словами Подоляка, перша причина – це вкрай жорсткий ритм роботи з президентом Володимиром Зеленським.

«Володимир Олександрович дуже швидкий в реакції. Він працює 24/7 без перерв. І весь час хоче по-перфекціоністські отримувати якісну роботу. У такому режимі дуже мала кількість людей може працювати постійно», – каже Подоляк.

Другою причиною Подоляк назвав «хейтерів», які, на його думку, демотивували Мендель.

«Це, безумовно, шалений хейт, в який потрапляла Юля. Її хейтили з будь-якого приводу, абсолютно незаслужено, як правило. Вона професіонал, вона точно розуміє суть роботи, швидко виконує завдання, ефективно комунікує з людьми в тіньовому форматі. Але вона потрапила під феєричну атаку і ботів, і ломів, і політично ангажованих суб'єктів, і якихось ревнивих журналістів. Природно, це сильно демотивує», – сказав радник голови ОП.

Третьою причиною Подоляк назвав перехід Мендель на новий професійний рівень.

«Мені здається, що рівень Юлії переходить на сходинку вище. Вона вже повинна була б відійти від функціоналу прес-секретаря і перейти у функціонал, скажімо так, людини, яка має позицію з багатьох важливих питань і висловлювати її від свого імені», – вважає Подоляк.

На думку Подоляка, прес-секретар президента повинен мати простий функціонал, повинен бути тінню президента.

«Це голос президента. Щоб не було жодних відсебеньок, ніякої політичної доцільності, ніякої власної думки», –  зауважив Подоляк.

30 квітня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив «Детектор Медіа», що Юлія Мендель йде з посади речниці президента, тимчасово продовживши виконувати обов'язки до призначення нового прессекретаря.  

Після призначення нового речника Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.

Юлія Мендель була призначена прессекретарем президента Володимира Зеленського 3 червня 2019 року. До цього Мендель працювала журналісткою на телеканалах ICTV, «Еспресо», «112 Україна», «Інтер», співпрацювала з іноземними ЗМІ – The New York Times, Politico, Vice News, CNBC. Також Мендель була консультанткою з комунікацій в офісі Світового банку в Україні.

Наразі ім’я нового прессекретаря або хоча би імена претендентів на цю посаду не розголошуються. Офісу президента вже склав довгий список кандидатів на посаду прессекретаря Зеленського.

«Детектор Медіа» запитав у журналістів і комунікаційників, яким мав би бути речник президента.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4188
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду