detector.media
19.05.2021 16:40
Подоляк назвав три причини звільнення Мендель з посади речниці президента
Подоляк назвав три причини звільнення Мендель з посади речниці президента
Однією з причин Подоляк назвав перехід Мендель на новий професійний рівень.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю kp.ua назвав три причини, через які Юлія Мендель йде з посади речниці президента Володимира Зеленського.

За словами Подоляка, перша причина – це вкрай жорсткий ритм роботи з президентом Володимиром Зеленським.

«Володимир Олександрович дуже швидкий в реакції. Він працює 24/7 без перерв. І весь час хоче по-перфекціоністські отримувати якісну роботу. У такому режимі дуже мала кількість людей може працювати постійно», – каже Подоляк.

Другою причиною Подоляк назвав «хейтерів», які, на його думку, демотивували Мендель.

«Це, безумовно, шалений хейт, в який потрапляла Юля. Її хейтили з будь-якого приводу, абсолютно незаслужено, як правило. Вона професіонал, вона точно розуміє суть роботи, швидко виконує завдання, ефективно комунікує з людьми в тіньовому форматі. Але вона потрапила під феєричну атаку і ботів, і ломів, і політично ангажованих суб'єктів, і якихось ревнивих журналістів. Природно, це сильно демотивує», – сказав радник голови ОП.

Третьою причиною Подоляк назвав перехід Мендель на новий професійний рівень.

«Мені здається, що рівень Юлії переходить на сходинку вище. Вона вже повинна була б відійти від функціоналу прес-секретаря і перейти у функціонал, скажімо так, людини, яка має позицію з багатьох важливих питань і висловлювати її від свого імені», – вважає Подоляк.

На думку Подоляка, прес-секретар президента повинен мати простий функціонал, повинен бути тінню президента.

«Це голос президента. Щоб не було жодних відсебеньок, ніякої політичної доцільності, ніякої власної думки», –  зауважив Подоляк.

30 квітня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив «Детектор Медіа», що Юлія Мендель йде з посади речниці президента, тимчасово продовживши виконувати обов'язки до призначення нового прессекретаря.  

Після призначення нового речника Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.

Юлія Мендель була призначена прессекретарем президента Володимира Зеленського 3 червня 2019 року. До цього Мендель працювала журналісткою на телеканалах ICTV, «Еспресо», «112 Україна», «Інтер», співпрацювала з іноземними ЗМІ – The New York Times, Politico, Vice News, CNBC. Також Мендель була консультанткою з комунікацій в офісі Світового банку в Україні.

Наразі ім’я нового прессекретаря або хоча би імена претендентів на цю посаду не розголошуються. Офісу президента вже склав довгий список кандидатів на посаду прессекретаря Зеленського.

«Детектор Медіа» запитав у журналістів і комунікаційників, яким мав би бути речник президента.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY