Зеленський журналісту «Схем» Ткачу: Вам треба слідкувати за результатами роботи влади, а не за машинами

Зеленський журналісту «Схем» Ткачу: Вам треба слідкувати за результатами роботи влади, а не за машинами

20 Травня 2021
4524

Зеленський журналісту «Схем» Ткачу: Вам треба слідкувати за результатами роботи влади, а не за машинами

4524
Президент також зробив Ткачу зауваження щодо формулювання питання.
Зеленський журналісту «Схем» Ткачу: Вам треба слідкувати за результатами роботи влади, а не за машинами
Зеленський журналісту «Схем» Ткачу: Вам треба слідкувати за результатами роботи влади, а не за машинами

Президент Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня сказав журналістку проєкту «Схеми» («Радіо Свобода») Михайлу Ткачу, що йому варто слідкувати за результатами роботи влади, а не за машинами, які «виїжджають з дому президента та приїжджають на роботу».

Ткач поставив довге питання, у якому нагадав про низку матеріалів, у яких «Схеми» розповідали про зустрічі першого помічника президента Сергія Шефіра з олігархами Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським, голови Служби безпеки Івана Баканова з бізнесменом Георгієм Суркісим, не публічні візити мільярдера Віктора Пінчука до Офісу президента та святкування Зеленським його дня народження в квартирі соратника Коломойського Тимура Міндіча. «Чи не вважаєте ви, що за ці два роки президент Зеленський все ж таки став ворогом олігархічної системи? Чи президент Зеленський за ці два роки став частиною олігархічної системи?», – резюмував журналіст.

Зеленський спершу зробив йому зауваження щодо формулювання питання: «Ви можете казати, що "ви". Навіщо про мене говорити, що "він"? Я ж тут знаходжуся. Я про "президента Зеленського" – це я».

Потім президент нагадав про ситуацію щодо народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука. За його словами, у Медведчука та Ігоря Коломойського немає того впливу, що був раніше.

«Феномен меншовартості наш. Ми завжди думаємо, що хтось приїхав. Що пан президент Сполучених Штатів Байден відправив держсекретаря. І вони мені сказали, що я через РНБО вводив санкції проти тих чи інших кримінальних авторитетів чи ще щось, щоб я запровадив закон проти олігархів. То ви дуже погано думаєте про мене. Це питання саме меншовартості. Нам завжди хочеться думати, що хтось – якійсь великий дядько, – який керує Україною. Так було. При мені так не буде. Це про те – частина я чи ворог. Є результат. Я вважаю, що він є. Якщо ви його не бачите, то вам треба слідкувати за ним, а не за машинами – коли вони виїжджають з дому президента та коли приїжджають на роботу. Мені здається це важливіше», – сказав Зеленський.

Президент також «порадив» Михайлу Ткачу почитати закон про деолігархізацію.

«Я думаю, що ви там знайдете відповідь для себе, якщо захочете. Бо це залежить від вашої віри. Віри, у принципі, в Україні як країну незалежну. І у владу, яка може бути, нарешті, незалежною», – сказав він.   

Нагадаємо, під час пресконференції 2020 року президент України Володимир Зеленський назвав нахабством методи збору інформації Михайлом Ткачем, журналістом проєкту «Радіо Свобода» «Схеми», який на авто супроводжує кортеж президента. Президент запитав у журналіста проєкту Максима Савчука, який був на заході, чи правильно те, що в кортежі президента їде автомобіль журналіста. Головна редакторка програми «Схеми» Наталія Седлецька у відповідь на закиди президента наголосила, що всі журналісти «Схем», включно з Михайлом Ткачем діють виключно у межах норм законодавства та відповідно до журналістських стандартів «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4524
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду