Новим речником Зеленського стане Сергій Никифоров – Подоляк

Новим речником Зеленського стане Сергій Никифоров – Подоляк

24 Червня 2021
9092
24 Червня 2021
17:14

Новим речником Зеленського стане Сергій Никифоров – Подоляк

9092
Офіційне представлення нового речника президента очікується найближчим часом.
Новим речником Зеленського стане Сергій Никифоров – Подоляк
Новим речником Зеленського стане Сергій Никифоров – Подоляк

Новим речником президента України Володимира Зеленського стане журналіст Сергій Никифоров. Про це повідомив в коментарі Радіо Свобода радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Речник – Сергій Никифоров. Зараз – деякі юридичні формальності. Трошки пізніше буде представлений пан Сергій...», – розповів Подоляк.

В Офісі президента «Детектор Медіа» повідомили, що речника представлять найближчим часом, тоді ж планують оголосити, як зміняться його обов'язки. 

Сергій Никифоров працює ведучим новин на телеканалі «Україна 24», до цього він працював на каналі Euronews.

У 2007–2011 роках Никифоров був кореспондентом телеканалу Перший національний. У 2005 році – кореспондентом каналу «К1», у 2006 році – інформаційного каналу «24», у 2006 – 2007 роках – міського телеканалу «Рудана» (м. Кривий Ріг). Закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. 

«Детектор Медіа» намагається отримати коментар у Никифорова щодо його призначення.

Раніше про призначення речником президента Зеленського Сергія Никифорова повідомляла низка українських ЗМІ. Конкурс на посаду прессекретаря тривав близько двох місяців. Від початку було близько 70 претендентів.

На першому етапі майбутній спікер президента повинен був записати відеозвернення. На другому етапі залишилось близько 10 осіб. Вони пройшли кілька співбесід у голови Офісу президента Андрія Єрмака і відповідального за медіанапрямок Михайла Подоляка.

Потім кілька фіналістів повинні були виконати завдання, зокрема, як відповідати на критичні запитання журналістів. Після чого, фінальна співбесіда з двома кандидатами відбулася із Зеленським.

Раніше в Офісі президента припускали, що нового прессекретаря Зеленського можуть оголосити до Дня журналіста, 6 червня.

30 квітня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив «Детектор Медіа», що Юлія Мендель йде з посади речниці президента, тимчасово продовживши виконувати обов'язки до призначення нового прессекретаря.  

Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень». Очікується, що після призначення нового речника Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.

Юлія Мендель була призначена прессекретарем президента Володимира Зеленського 3 червня 2019 року. До цього Мендель працювала журналісткою на телеканалах ICTV, «Еспресо», «112 Україна», «Інтер», співпрацювала з іноземними ЗМІ – The New York Times, Politico, Vice News, CNBC. Також Мендель була консультанткою з комунікацій в офісі Світового банку в Україні.

Про те, яким мав би бути речник президента «Детектор Медіа» запитав у журналістів і комунікаційників.

Фото: sergii.nykyforov/Instagram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9092
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду