Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом» (ДОПОВНЕНО)

Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом» (ДОПОВНЕНО)

22 Липня 2021
2113
22 Липня 2021
17:41

Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом» (ДОПОВНЕНО)

2113
Юлія Мендель: Буду надавати свою експертизу або обговорювати якісь важливі суспільні чи політичні теми.
Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом» (ДОПОВНЕНО)
Мендель заявила про можливість відновлення співпраці з телеканалом «Дом» (ДОПОВНЕНО)

Колишня прессекретарка президента України Юлія Мендель заявила про можливість повернення до співпраці з телеканалом «Дом».

В етері Радіо НВ Мендель зазначила, що з'явиться в етері мовника у середу, 28 липня.

«Мене і надалі запрошують. І на майбутнє ми розглядаємо можливість того, що я буду надавати свою експертизу або обговорювати якісь важливі суспільні чи політичні теми в етері телеканалу "Дом". До речі, скоро маю там з’явитися, 28 числа, запросили мене», – заявила Мендель.

Її появу в ефірі 28 числа прокоментував шеф-редактор громадсько-політичного мовлення державного телеканалу «Дом» Олексій Мацука. Він сказав, що це завчасний запис інтерв’ю для ранкового шоу, а сама Мендель не є та не була ведучою чи співробітницею каналу. 

«28 липня в ефір мало б вийти завчасно записане інтерв’ю з Юлією. Але воно настільки застаріло через бурхливий розвиток подій, пов’язаних з нею. В інтерв’ю вона ділилась інформацією, яка вже реально не актуальна. Запис зробили для ранкового шоу кілька тижнів назад. Запрошуватимемо Юлію як гостю ще багато разів, але підкреслюю – вона не є й ніколи не була нашою ведучою чи співробітницею», – сказав він.

Юлія Мендель працювала на посаді прессекретаря президента Володимира Зеленського з червня 2019 року по квітень (а де-факто липень) 2021 року. Новим речником президента був призначений ведучий новин на каналі «Україна 24» Сергій Никифоров.

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень».

В Офісі президента допустили, що після звільнення з посади речниці Мендель може стати позаштатним радником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

У березні-квітні 2021 року Мендель вже співпрацювала з каналом «Дом», який запустив програму «Погляд з Банкової». У програмі головними діючими особами виступали стейкхолдери, пов’язані з Офісом президента.

Зокрема, Мендель погодилась спеціально для аудиторій каналу з тимчасово окупованих територій та Донецької і Луганської областей надавати відповіді на питання як речниця президента. Так, 15 березня вийшов випуск програми «Погляд з Банкової з Юлією Мендель».

Через чисельні негативні відгуки канал «Дом» повідомив, що Мендель вела  пілотний випуск програми «Погляд з Банкової» та не буде на постійній основі ведучою телешоу на каналі. 

4 квітня в етері каналу «Дом» Юлія Мендель заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови». 

У липні 2021 року Юлія Мендель опублікувала уривок власної книги «Кожен із нас президент». У книзі Мендель, зокрема, звернулась до мовного питання та розмірковувала на тему ідентичності українців.

Також у липні Мендель приєдналася до телепроєкту «Велика деолігархізація» на телеканалі «Україна 24».

Фото: Юлія Мендель/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2113
Читайте також
25.07.2021 17:34
Тетяна Трощинська, «Громадське радіо»
3 239
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду