Мендель посперечалася в Twitter з економістом Аслундом через статтю про президента та олігархів

Мендель посперечалася в Twitter з економістом Аслундом через статтю про президента та олігархів

7 Березня 2021
9639
7 Березня 2021
17:59

Мендель посперечалася в Twitter з економістом Аслундом через статтю про президента та олігархів

9639
Економіст вимагає вибачень або прикладів того, як Зеленський готовий боротись із Коломойським.
Мендель посперечалася в Twitter з економістом Аслундом через статтю про президента та олігархів
Мендель посперечалася в Twitter з економістом Аслундом через статтю про президента та олігархів

Речниця президента України Юлія Мендель опублікувала в соцмережі Twitter посилання на свою статтю для американського аналітичного центру Atlantic Council. Вона також написала, що президент Володимир Зеленський «готовий кинути виклик владі українських олігархів».

«Попередні українські лідери багато говорили про деолігархізацію, але мало зробили. Зеленський прагне, щоб його дії говорили самі за себе», — зазначила Юлія Мендель.

Цей твіт прокоментував шведський економіст, старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд. Він вважає, що головна проблема Зеленського — зв'язок з олігархом Ігорем Коломойським, проти якого голова дуржави публічно не виступає.

«Дійсно? Він може назвати Коломойського? Кинути виклик олігархам — взагалі нічого не означає. Тому всі так кажуть, але головна проблема — це Коломойський. Може, Зеленський про нього говорить? Або він все ще міцно із ним? Чому всі ці маріонетки Коломойського до сих пір його депутати?» — йдеться в коментарі економіста.

Юлія Мендель звинуватила Аслунда в поширенні дезінформації начебто через те, що його звільнили.

«Містер Аслунд, я дуже розчарована, що на вас так сильно вплинули занадто старі наративи дезінформації. Сподівалася, ви говорите, спираючись на якісну аналітику, а не тільки через те, що вас звільнили», — написала Мендель.

Зазначимо, що у вересні 2020 року економіст заявив, що звільнився з наглядової ради «Укрзалізниці», тому що керівництво держпідприємства не виконує рішення ради, а від президента члени наглядової ради отримують тільки «образи і перешкоди».

Аслунд попросив Мендель вибачитися, якщо вона не зможе привести приклад критичних висловлювань Зеленського про Коломойського. Він також назвав олігарха «найбільшим аферистом України».

Речниця президента звинуватила економіста, що «він бореться словами, а Україна — діями». На що Аслунд відповів, що не бачить ніяких дій, так само як і відповідей на свої питання.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні.

Фото: ukrinform.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9639
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vasyl
1144 дн. тому
Так, ця проститутка мендель вже системно висловлює недолугі думки. Прикро але такі в лапках "спеціалісти" зараз рулять політикою. Нічого дивуватись шо така ситуація в країні, їй би довчитись розуму набратись...
Мирослав
1145 дн. тому
Ну не може недоумок сперечатися з розумною людиною. Плюватися лайном, ображати - може, сперечатися - ні. А те, що недоумок попав на досить втсоку і відповідальну посаду, говорить про рівень самої влади.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду