Мендель звинуватила Цеголка у створенні «глибоких фейків»

Мендель звинуватила Цеголка у створенні «глибоких фейків»

9 Березня 2021
3275
9 Березня 2021
11:21

Мендель звинуватила Цеголка у створенні «глибоких фейків»

3275
Юлія Мендель відмовилась навести приклади фейків від Святослава Цеголка.
Мендель звинуватила Цеголка у створенні «глибоких фейків»
Мендель звинуватила Цеголка у створенні «глибоких фейків»

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що спікер п'ятого президента Петра Порошенка Святослав Цеголко займається тим, чого не потрібно робити «навіть найгіршому» комунікатору. Таку думку Мендель висловила в інтерв'ю виданню «Гордон».

За словами Мендель, вона не вважає Цеголка «взагалі для себе прикладом».

«Це людина, яка займається тим, чого, у принципі, не потрібно навіть найгіршому комунікатору робити. Він займається дуже брудними справами у плані інформаційного простору… Ми з цим стикалися на роботах, коли я раніше працювала. Це deep fakes – глибокі фейки він створював на досить серйозних людей тут. Не політиків я маю на увазі, а навіть міжнародних партнерів», – сказала Мендель.

Однак Мендель відмовилась навести приклади таких фейків.

«Я боюся, що не можу цього говорити. Але ми знали, що це від нього йшло. Тобто це постійно брудні політичні ігри», – стверджує прессекретарка.

«Детектор Медіа» намагається зв'язатися зі Святославом Цеголком для отримання коментаря щодо заяви Мендель.

Журналіст Святослав Цеголко працював на 5 каналі, власником якого є п'ятий президент Петро Порошенко. В 2014 році телеведучий став прессекретарем Порошенка і обіймає цю посаду досі. У травні 2019 року президент Порошенко нагородив Святослава Цеголка Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Юлія Мендель стала прессекретаркою президент Володимира Зеленського в червні 2019 року. До цього Мендель працювала журналісткою на телеканалах ICTV, «Еспресо», «112 Україна», «Інтер», співпрацювала з іноземними ЗМІ – The New York Times, Politico, Vice News, CNBC. Також Мендель була консультанткою з комунікацій в офісі Світового банку в Україні.

Фото: Святослав Цеголко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3275
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду