«Дзеркало тижня»: Якщо ОПУ хоче примусити нас видати джерело – не вийде

«Дзеркало тижня»: Якщо ОПУ хоче примусити нас видати джерело – не вийде

27 Травня 2021
3298
27 Травня 2021
21:38

«Дзеркало тижня»: Якщо ОПУ хоче примусити нас видати джерело – не вийде

3298
«Дзеркало тижня» відреагувало на заяву ОПУ щодо положень законопроєкту «Про олігархів», аналіз якого зробила редакція. Текст законопроєкту видання отримало з надійних джерел.
«Дзеркало тижня»: Якщо ОПУ хоче примусити нас видати джерело – не вийде
«Дзеркало тижня»: Якщо ОПУ хоче примусити нас видати джерело – не вийде

На прохання ДМ, видання «Дзеркало тижня» прокоментувало заяву радника голови Офісу президента Михайла Подоляка щодо положення законопроєкту «Про олігархів».

«Якщо Офіс президента хоче таким чином змусити «Дзеркало тижня» видати джерело – не вийде. А якщо, отримавши реакцію на свою хитро-убогу нормотворчість, команда Зеленського відкоригує законопроект, то ми тільки "за". Не дякуйте», – написала редакція ДТ у відповідь на «фантазії» Подоляка.

Нагадаємо, в Офісі президента заявили, що трактування редакцією ZN.UA змісту законопроєкту про олігархів не відповідає тексту, назвавши його фантазіями.

Радник голови Офісу Михайло Подоляк наголосив, що остаточний варіант проєкту може змінитися після всіх етапів законодавчої роботи. 

Раніше редакція ZN.UA ознайомилася із текстом проєкту закону «Про олігархів» і проаналізувала його основні положення, зробивши висновок, що «наступним кроком після ухвалення цього законопроєкту має стати великий розпродаж українських медіа», які належать «олігархам».

15 квітня президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

В колонці для сайту «Фокус» президент Зеленський висловив думку, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

20 травня під час великої пресконференції Зеленський повідомив, що незабаром буде представлений спеціальний законопроєкт, який має на меті послаблення впливу олігархів на медіа.

Текст анонсованого Зеленським законопроєкту про олігархів ще не зареєстрували на сайті Верховної Ради.

Фото: Дзеркало тижня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3298
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду