Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Медведчука, Марченко та Лавренюк

Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Медведчука, Марченко та Лавренюк

20 Лютого 2021
3635
20 Лютого 2021
19:30

Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Медведчука, Марченко та Лавренюк

3635
Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна.
Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Медведчука, Марченко та Лавренюк
Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Медведчука, Марченко та Лавренюк

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО про санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко і ще ряду фізичних і юридичних осіб, у тому числі цивільної дружини нардепа Тараса Козака Наталії Лавренюк. Указ №67 / 2021 опублікований на офіційному сайті глави держави.

Санкції, введені на три роки, передбачають:

  • блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
  • обмеження торгівельних операцій;
  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;
  • анулювання або зупинка ліцензій та інших дозволів, одержання яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами.

Загалом, рішенням РНБО були застосовані санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки.

Санкції запроваджено через кримінальне провадження щодо фінансування тероризму.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Також під санкції потрапила Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Раніше на нього наклали санкції, заблокувавши роботу трьох його телеканалів – «112 Україна», ZIK та NewsOne.

Телеканал «1+1» продовжить працювати, незважаючи на санкції проти Оксани Марченко.

Як писав ДМ, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3635
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду