detector.media
20.02.2021 19:30
Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Медведчука, Марченко та Лавренюк
Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Медведчука, Марченко та Лавренюк
Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО про санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко і ще ряду фізичних і юридичних осіб, у тому числі цивільної дружини нардепа Тараса Козака Наталії Лавренюк. Указ №67 / 2021 опублікований на офіційному сайті глави держави.

Санкції, введені на три роки, передбачають:

Загалом, рішенням РНБО були застосовані санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки.

Санкції запроваджено через кримінальне провадження щодо фінансування тероризму.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Також під санкції потрапила Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Раніше на нього наклали санкції, заблокувавши роботу трьох його телеканалів – «112 Україна», ZIK та NewsOne.

Телеканал «1+1» продовжить працювати, незважаючи на санкції проти Оксани Марченко.

Як писав ДМ, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY