Санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів – Bihus.Info

Санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів – Bihus.Info

23 Лютого 2021
43777
23 Лютого 2021
09:38

Санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів – Bihus.Info

43777
За словами журналіста Дениса Бігуса, найболючішими для Віктора Медведчука є санкції проти його бізнесу та літаків.
Санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів – Bihus.Info
Санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів – Bihus.Info

Лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук попри санкції РНБО може і далі використовувати свої автомобілі, нерухомість та яхту Royal Romance. Про це повідомляє Bihus.Info.

Як зазначив журналіст Дениса Бігуса, санкції не забороняють Медведчуку використовувати це майно, хоча теоретично так мало би бути.

«Якщо ви думаєте, що побачите Медведчука, який на OLX шукає собі недорогу однушку в оренду десь на Позняках і їде поруч із вами в метро, то, звичайно, ні. Користуватися своїми будинками, автомобілями йому санкції не забороняють. А щоб мати гроші в кишені, достатньо скористатися карткою будь-якої з офшорок або взяти жменю кеша з багажника. Санкції на нерухомість – це такий образливий ляпас, коли твоє виплекане гніздечко вже ніби і не зовсім твоє...», – заявив Бігус.

Зокрема, у володінні Медведчука є п’ятипалубна яхта Royal Romance, довжина якої складає 92,5 метра, вона розрахована на 14 гостей, екіпаж складається з 22 осіб. Приблизна вартість судна становить $200 мільйонів. Офіційно яхта зареєстрована на офшорну компанію, тому на неї не поширюється дія санкцій. 

За офіційними даними, та даними журналістів-розслідувачів, Медведчук володіє маєтком на Закарпатті, (біля села Жденієво), двома особняками в Києві – на Солом'янці і в Пущі-Водиці, і ще приблизно 50 будинками і квартирами по всій Україні.

Також лідер «ОПЗЖ» має по кілька квартир у комплексі «Діамант» у центрі Києва та у комплексі на Грушевського, поряд із Верховною Радою.

«На Грушевського Медведчук – сусід із президентом України Володимиром Зеленським, тож тепер може демонстративно не вітатися з ним у ліфті», – зазначив Бігус.  

На думку журналіста, дійсно болючі для Медведчука в санкціях дві речі – блокування бізнесу, особливо нафтотрубопроводу, і літаків.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Також РНБО ухвалила рішення «вжити невідкладних заходів» для повернення у держвласність частини нафтопродуктпроводу «Самара – Західний напрямок», продаж якого пов’язували із оточенням Віктора Медведчука.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума очільника Кремля Віктора Медведчука є «тривожною інформацією». На думку Пєскова, такі дії України можуть «привести до військового вирішення на Донбасі».

Скріншот відео: BIHUS info/Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
43777
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кармелюк
1128 дн. тому
Як наклали так і знімуть. Кишка тонка у влади нашоі.абсурд і тільки.
Укроп
1129 дн. тому
Все правильно, это - святое! Тем более, Медведчук - не Коломойский, у которого можно "законно" отобрать его бизнес! У Медведчука нельзя - кум может обидеться!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду