Санкції проти Медведчука: Верховний суд продовжить розгляд справи 28 липня

Санкції проти Медведчука: Верховний суд продовжить розгляд справи 28 липня

1 Липня 2021
1833

Санкції проти Медведчука: Верховний суд продовжить розгляд справи 28 липня

1833
Верховний суд продовжить розгляд справи за позовною заявою Віктора Медведчука наприкінці місяця.
Санкції проти Медведчука: Верховний суд продовжить розгляд справи 28 липня
Санкції проти Медведчука: Верховний суд продовжить розгляд справи 28 липня

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду у середу, 28 липня, продовжить розгляд справи за позовом народного депутата «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, який оскаржив указ президента в частині застосування до нього санкцій.

«КАС ВС продовжив розгляд справи за позовною заявою Віктора Медведчука, який оскаржив Указ Президента України № 64/2021 в частині застосування до нього санкцій. Під час судового засідання колегія суддів заслухала представника третьої особи – СБУ, щодо заявленого клопотання про розгляд справи у закритому режимі із повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувальних засобів. Заслухавши позицію сторін, суд вирішив розглянути це клопотання у наступному судовому засіданні, яке призначено на 15:00 28 липня 2021 року», – повідомив Верховний суд у Facebook.

Також Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 30 червня продовжив розгляд справи за позовом цивільної дружини нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака Наталії Лавренюк, у якому вона оскаржила санкції РНБО.

Під час судового засідання один із представників позивачки повідомив, що стосовно нього ще триває стадія оформлення доступу та допуску до держтаємниці.

Уточнюється, що інший представник позивачки повідомив, що не зміг ознайомитися із матеріалами справи, що містять гриф «Для службового користування», оскільки СБУ не надала відповідного дозволу. Наступне судове засідання з розгляду цієї справи відбудеться 3 серпня 2021 року о 09:30.

19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, Наталії Лавренюк та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити лідера «ОПЗЖ» Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін домашнього арешту Медведчука триватиме до 9 липня 2021 року. Також суд зобов'язав Медведчука здати закордонні паспорти.

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.

2 лютого РНБО запровадила санкцій проти Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру. 

Фото: waferboard/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду