РНБО оприлюднила порядок денний свого засідання: питання санкцій присутнє

РНБО оприлюднила порядок денний свого засідання: питання санкцій присутнє

26 Лютого 2021
2365
26 Лютого 2021
14:05

РНБО оприлюднила порядок денний свого засідання: питання санкцій присутнє

2365
Радбез розгляне державну стратегію деокупації Криму, а також питання застосування санкцій.
РНБО оприлюднила порядок денний свого засідання: питання санкцій присутнє
РНБО оприлюднила порядок денний свого засідання: питання санкцій присутнє

РНБО України на засіданні 26 лютого розгляне низку актуальних питань державної безпеки. Про це повідомляє пресслужба Радбезу.

На засіданні у закритому режимі буде розглянуто проект «Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь».

Також члени РНБО України обговорять питання невідкладних заходів щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства, стану розслідування справ про державну зраду, дезертирство та терористичну діяльність, порушення присяги, а також щодо застосування санкцій.

Президент Володимир Зеленський анонсував 26 лютого засідання Ради національної безпеки та оборони. В Офісі президента повідомили, що Зеленський збирає засідання РНБО через «необхідність ухвалити оперативні рішення щодо актуальних питань державної безпеки». 

За даними «Української правди», засідання відбудеться о 17:30 в приміщенні Офісу президента.

Це вже третє засідання РНБО за останній місяць.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

Нагадаємо, що Кабмін припинив пряме авіаційне сполучення між Україною та Росією у листопаді 2015 року.

Bihus.Info стверджує, що санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів.

Санкції проти Медведчука офіційно підтримали США та нагадали, що з 2014 року Медведчук перебуває під американськими санкціями за підрив безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій України.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Оточення Медведчука готує запуск нового телеканалу з робочою назвою «Перший незалежний». Записати його планують на працівників NewsOne, ZIK та «112 Україна». Запуск планується у квітні 2021 року.

23 лютого стало відомо, що співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний». Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі.

Зокрема, в каналу змінився власник: ним стало ТОВ «Медіахолдинг Новини», створене 18 лютого 100 працівниками «каналів Медведчука».  Зокрема, розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «Медіахолдинг Новини» складає 100 гривень.

Ексвласник «Першого незалежного» Роман Любицький заявив, що не мав жодного відношення до продажу каналу новоутвореній юридичній особі ТОВ «Медіахолдинг новини», яку створили 100 працівників «каналів Медведчука».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2365
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду