Більше половини українців схвалюють санкції проти Медведчука та Марченко – опитування

Більше половини українців схвалюють санкції проти Медведчука та Марченко – опитування

24 Лютого 2021
2133
24 Лютого 2021
12:15

Більше половини українців схвалюють санкції проти Медведчука та Марченко – опитування

2133
Загалом, знають про запровадження санкцій проти Медведчука та Марченко 75% опитаних.
Більше половини українців схвалюють санкції проти Медведчука та Марченко – опитування
Більше половини українців схвалюють санкції проти Медведчука та Марченко – опитування

Більше половини українців схвалюють санкції РНБО проти лідера «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Про це говориться в повідомленні соціологічної групи «Рейтинг».

«58% підтримують рішення РНБО, 28% – не підтримують. Серед тих, хто добре знають про це рішення, 73% говорять про його підтримку, 23% – протилежної думки», – говориться в повідомленні.

Знають про запровадження санкцій проти Медведчука та Марченко 75% (40% добре знають, 35% – щось чули). Вперше чують про таке рішення 25% опитаних.

52% вважають, що рішення про санкції викликане проросійською діяльністю Медведчука, а 30% вважають, що це «розбірки між олігархами».

16% опитаних стверджують, що це спроба повернути у власність держави трубопровід, 13% переконані, що це вказівка з боку США, а 10% говорять про тиск на опозицію.

Соціологічне опитування проводилось 23-23 лютого методом телефонних інтерв'ю серед 2500 осіб у віці від 18 років і старше. Опитування проводилось в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка становить не більше 2%.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Також РНБО ухвалила рішення «вжити невідкладних заходів» для повернення у держвласність частини нафтопродуктпроводу «Самара – Західний напрямок», продаж якого пов’язували із оточенням Віктора Медведчука.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума очільника Кремля Віктора Медведчука є «тривожною інформацією». На думку Пєскова, такі дії України можуть «привести до військового вирішення на Донбасі».

За даними Bihus.Info, Віктор Медведчук попри санкції РНБО може і далі використовувати свої автомобілі, нерухомість та п'ятипалубну яхту Royal Romance.  

2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що 18 лютого працівники «каналів Медведчука» створили нове ТОВ зі статутним капіталом у 100 грн.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2133
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
INNA
1156 дн. тому
А у "социологов" видно совсем плохо с математикой: 52%+ 30% +16% +13% +10% =121%, итого 121 % взяло участь в в опитуванні
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду