США підтримали санкції України проти Медведчука

США підтримали санкції України проти Медведчука

21 Лютого 2021
6745
21 Лютого 2021
10:21

США підтримали санкції України проти Медведчука

6745
Нардеп із 2014 року перебуває також під санкціями США.
США підтримали санкції України проти Медведчука
США підтримали санкції України проти Медведчука

Сполучені Штати Америки висловили підтримку Україні після введення санкцій проти ладера ОПЗЖ, народного депутата Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще низки фізичних осіб та компаній. Про це повідомило Посольство США в Україні на своїй сторінці у Twitter.

«Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності через запровадження санкцій. З 2014 року Медведчук перебуває під санкціями США за підрив безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО запровадила санкції проти Медведчука та Марченко. Санкції вводяться на все майно, яким володіють нардеп та його дружина. Під санкції потрапила також Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Їх всіх підозрюють у фінансуванні тероризму.

Санкції проти Марченко і Лавренюк, зокрема, ввели через володіння заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР», він розташований у Росії.

Загалом рішенням РНБО були застосовані санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки. Обмеження запроваджують на три роки. 

Попри те, що Оксана Марченко володіє часткою акцій телеканалу «1+1», канал продовжить працювати.

Після введення санкцій Марченко заявила, що вступила в ОПЗЖ та буде займатись політикою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6745
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киевлянин
1160 дн. тому
Национальная идея, по задумке наших кураторов, должна состоять в том, чтобы каждый гражданин Украины, все время только и должен думать, как навредить России, русским, русскоязычным, причисляющим себя к славянской цивилизации и т.д. Все, кто имеет свое мнение, отличное от мнения кураторов, должны отказаться от него, или уехать, а лучше, просто сдохнуть, безвозмездно передав имущество "патриотам". Медведчук, слишком кислотный для власти(((
Одессит
1160 дн. тому
Каждая новость-о санкциях.Получается,что смысл существования страны,национальная идея-любым путём,уже много лет,выпрашивать и вводить санкции против России!А в это время мир давно живет в 21 веке,и на Марс летеют и фантастику делают реальностью!за какие грехи мы - такие?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду