Співробітники медіахолдингу Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний»

Співробітники медіахолдингу Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний»

25 Лютого 2021
9714
25 Лютого 2021
09:24

Співробітники медіахолдингу Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний»

9714
Джерела стверджують, що запуск нового каналу, створеного на базі регіонального мовника планується на квітень 2021 року.
Співробітники медіахолдингу Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний»
Співробітники медіахолдингу Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний»

Співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний». Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі.

Зокрема, 24 лютого в каналу змінився власник: ним стало ТОВ «МЕДІАХОЛДИНГ НОВИНИ», створене 18 лютого 100 працівниками «каналів Медведчука».  Зокрема, розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «МЕДІАХОЛДИНГ НОВИНИ» складає 100 гривень.

Власні джерела «Детектора медіа» повідомляють, що новий канал, який планують запускати колишні співробітники ZIK, NewsOne и «112», вже створюється на базі «Першого незалежного». Запуск планується у квітні 2021 року.

Також джерела надали макети реклами нового каналу за участю співробітників холдингу «Новини», канали якого припинили мовлення через санкції, — ведучих Анастасії Дайнод та Надії Сасс.

Роман Любицькийзасновник та керівник ТОВ «Тайм медіа», якому належав канал «Перший незалежний», в розмові з «Детектором медіа» не підтвердив і не спростував інформацію про створення нового інформаційного каналу за участю колишніх співробітників медіахолдингу Тараса Козака, проте уточнив, що більше року шукав покупців для свого каналу.

Юрист, ім'я якого Любицький не назвав, шукав нового покупця і діє за дорученням, яке Любицький на нього оформив.

«Я зараз не можу надати коментар — я довгий час не спілкувався з довіреною особою, яка шукає покупця для цього каналу, і мені потрібен час для перевірки інформації», — повідомив Любицький.

Роман Любицький був директором телеканалу ZIK до переходу його у власність Тараса Козака.

Два не пов'язаних між собою джерела «Детектора медіа» не тільки підтвердили інформацію про створення нового каналу на основі «Першого незалежного», а й повідомили, що керувати його запуском буде телепродюсер Олексій Семенов, який раніше був продюсером «112 Україна» (2013-2014), NewsOne (2015-2017), Прямого каналу (2017-2019), а потім очолив медіахолдинг «Новини», який створив Тарас Козак. Олексій Семенов, Єгор Бенкендорф та Артем Марчевський не відповіли на запит «Детектора медіа» на момент публікації матеріалу.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Експерти неодноразово звинувачували канали пулу Козака у розповсюдженні дезінформації та кремлівських наративів, які підривають національну безпеку України.

Макет реклами нового каналу/Детектор Медіа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9714
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду