Верховний Суд оголосив перерву в справі про санкції за позовом Марченко

Верховний Суд оголосив перерву в справі про санкції за позовом Марченко

2 Серпня 2021
3161
2 Серпня 2021
16:33

Верховний Суд оголосив перерву в справі про санкції за позовом Марченко

3161
Представники ведучої залучили до справи документи із додатковими поясненнями.
Верховний Суд оголосив перерву в справі про санкції за позовом Марченко
Верховний Суд оголосив перерву в справі про санкції за позовом Марченко

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 2 серпня оголосив перерву до 20 вересня в розгляді справи за позовом колишньої телеведучої, дружини народного депутата «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука Оксани Марченко щодо указу президента про санкції РНБО.

«Під час судового засідання колегія суддів, задовольнивши клопотання представника позивача, залучила до матеріалів справи документи із додатковими поясненнями. Також суд надав слово представнику відповідача для надання заперечень щодо предмета позову. З метою надання часу відповідачу для ознайомлення із додатковими поясненнями позивача і підготовки заперечень у судовому засіданні оголошено перерву», – розповіли в суді.

Розгляд справи продовжать 20 вересня о 10:15.

Як писав ДМ, 13 квітня  Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи за позовом Оксани Марченко, яка намагається оскаржити указ президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"» у частині введення в дію цього рішення РНБО України.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. 

Підозру їм оголосили за трьома епізодами. Один із них стосувався проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь»: начебто вони планували вербувати українців у РФ для розповсюдження російської пропаганди. Ще один епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод відбувся у серпні 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном, місце знаходження Віктора Медведчука для вручення йому підозри встановити не вдалось. СБУ того ж дня провела обшук у Медведчука.

Медведчук ввечері 11 травня повідомив, що перебуває в Україні та не збирається ховатися від правосуддя. Однак не уточнив, де саме нині перебуває. За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном.

30 липня Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду про домашній арешт Медведчука.  

Фото:golos.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3161
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду