detector.media
Гала Скляревська
09.05.2023 22:07
Внаслідок ракетного обстрілу загинув журналіст Agence France-Presse Арман Солдін
Внаслідок ракетного обстрілу загинув журналіст Agence France-Presse Арман Солдін
Йому було 32 роки.

У вівторок, 9 травня, унаслідок ракетного обстрілу загинув відеожурналіст французької інформаційної агенції Agence France-Presse Арман Солдін. Про це повідомила AFP  у Twitter.

We are devastated to learn of the death of AFP video journalist Arman Soldin in eastern Ukraine today.

All of our thoughts go out to his family and loved ones. pic.twitter.com/T2y449o1Ry

— AFP News Agency (@AFP) May 9, 2023

«Ми пригнічені, дізнавшись про смерть відеожурналіста AFP Армана Солдіна сьогодні на сході України. Усі наші думки з його родиною та близькими», — йдеться у повідомленні.

Журналісти AFP, які стали свідками загибелі колеги, розповіли, що це сталося  о 16:30 за київським часом,  на околиці Часового Яру, в 17 километрах від Бахмута. Команда AFP потрапила під обстріл із ракет «Град», коли була з групою українських військових. 32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік того місця, де він лежав. Решта команди не постраждала, повідомляє французьке видання Le Monde

«Все агентство спустошене втратою Армана, — сказав голова AFP Фабріс Фріс. — Його смерть є жахливим нагадуванням про ризики та небезпеки, з якими щодня стикаються журналісти, висвітлюючи конфлікт в Україні».

«Блискуча робота Армана втілила в собі все те, чим ми так пишаємося в журналістиці AFP в Україні, — йдеться у заяві директора агентства Global News Філа Четвінда. — Смерть Армана — жахливе нагадування про ризики та небезпеки висвітлення цієї війни. Наші думки сьогодні ввечері з його родиною та друзями, а також з усіма нашими людьми на місцях в Україні».

Арман Солдін народився в Сараєво, був громадянином Франції. Він почав працювати на AFP як стажер у римському бюро в 2015 році, а потім перейшов до лондонського. Солдін був частиною першої команди AFP, яку було відправлено в Україну після початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року, і прибув наступного дня. З вересня жив в Україні та регулярно їздив на передову на сході та півдні.

За даними ІМІ, Арман Солдін став 57-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом, що поліг під час виконання професійної діяльності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY