З 1 лютого Христина Коціра стане новою головною редакторкою hromadske

З 1 лютого Христина Коціра стане новою головною редакторкою hromadske

26 Січня 2023
4277

З 1 лютого Христина Коціра стане новою головною редакторкою hromadske

4277
Євгенія Моторевська, яка очолила редакцію hromadske у липні 2021 року, залишає канал.
З 1 лютого Христина Коціра стане новою головною редакторкою hromadske
З 1 лютого Христина Коціра стане новою головною редакторкою hromadske

Операційна редакторка hromadske Христина Коціра з 1 лютого 2023 року стане головною редакторкою каналу. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила Євгенія Моторевська. Нагадаємо, вона очолила редакцію hromadske у липні 2021 року.

У своєму дописі Євгенія Моторевська згадала про успіхи, яких вдалося досягнути команді hromadske за той період, поки вона була головною редакторкою. «Ми мали 133 мільйонів переглядів в 2022 році. Суттєва частина глядачів — це іноземна аудиторія. Наші Facebook і Twitter перетнули межу в один мільйон підписників. А Instagram і Telegram в окремі місяці переганяли за охопленнями деяких “важковиків” ринку. Наші статті, відео і фотографії поширювали (і поширюють) світові ЗМІ. А кадри дорогих Коляна Пастико і Насті Станко потрапили в Year in Search 2022 від Google та новорічне привітання президента», — написала Євгенія. Вона додала, що має намір зосередитися на розслідуваннях та документалістиці.

Коментуючи своє призначення, Христина Коціра зауважила, що спостерігає за роботою hromadske з моменту заснування каналу. «Моя мета на посаді головної редакторки — зберегти всі якісні напрацювання команди, які створювалися впродовж 9 років, тримати зв’язок з аудиторією і далі розвивати незалежне медіа», — сказала Христина.   

Євгенія Моторевська розпочала роботу в медіа у 2008 році. У різні роки працювала на телеканалах ТВі та ICTV, з березня 2016 року — в агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо». Спеціалізувалася на розслідуванні корупції та зловживань в правоохоронних органах та суддівській системі. У 2018 році була авторкою та ведучою програми «Що це було?» на каналі 24, співведучим проєкту був Сергій Лещенко.

Євгенія Моторевська

У 2017 році Моторевська отримала премію «За видатні заслуги в журналістиці розслідувань» від CEI та SEEMO у співпраці з Фондом Конрада Аденауера (KAS). У минулому — членкиня Громадської ради доброчесності. У 2020 році разом з колегами Дмитром Реплянчуком та Василем Бідуном отримала найвищу відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань за фільм «Я – бот». У 2021 році її журналістська робота була відзначена премією імені Павла Шеремета.

Христина Коціра з 2004 по 2016 роки працювала репортеркою та редакторкою на телеканалах «Тоніс», СТБ, ICTV. Після багатьох років на телебаченні почала писати художні репортажі й тексти для провідних українських медіа. Її роман «Яблука Єви» посів друге місце літературному конкурсі «Коронація слова»-2021. Також у 2021-му спільний мультимедійний проєкт Христини Коціри та Богдана Кутєпова «Позивний "Домовина". Історія арештантки» здобув перемогу в категорії «Найкращий репортаж» на конкурсі «Честь професії». 

Фото: фейсбук-сторінка Євгенії Моторевської; «Детектор медіа», Максим Поліщук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4277
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду