Настя Станко йде з hromadske. Новою головною редакторкою стане Євгенія Моторевська

Настя Станко йде з hromadske. Новою головною редакторкою стане Євгенія Моторевська

6 Липня 2021
2879

Настя Станко йде з hromadske. Новою головною редакторкою стане Євгенія Моторевська

2879
Євгенія Моторевська працювала відеопродюсеркою в агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».
Настя Станко йде з hromadske. Новою головною редакторкою стане Євгенія Моторевська
Настя Станко йде з hromadske. Новою головною редакторкою стане Євгенія Моторевська

Головна редакторка hromadske Настя Станко йде з посади, новою головною редакторкою медіа з 12 липня стане Євгенія Моторевська, вона працювала відеопродюсеркою в агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

Моторевська спеціалізувалася на розслідуванні корупції та зловживань в правоохоронних органах та суддівській системі.

«hromadske — редакція, яка має історію, цінності та незалежність. Це дуже важливі складові для медіа. І саме на такі медіа є запит в української аудиторії. Я бачу великий потенціал і здорові амбіції в команди hromadske рости й розвиватися. Найближчим часом ми з командою почнемо працювати над розробкою стратегії на наступні три роки, яку і будемо втілювати в життя. Я планую, що ми презентуємо аудиторії нові формати та нові проєкти. І, звичайно, враховуючи мій попередній досвід, хочу посилити відеонапрямок на hromadske. Зокрема, це документальні фільми та спецрепортажі» — цитує hromadske Євгенію Моторевську.

Настя Станко наголосила, що її звільнення не пов’язане з виборами нового директора. 

«З глибоким сумом я залишаю позицію головної редакторки hromadske. hromadske — це моя сім’я, але в мене є ще одна сім’я, і, на жаль, зараз я не тягну дві сім’ї настільки ефективно, як мені самій того б хотілось. Я дуже рада, що Женя Моторевська, яку я знаю 10 років ще з нашої спільної роботи на каналі «ТВі», прийняла мою пропозицію — стати головредкою. Я також рада, що нова директорка Юлія Федів погодилась з моїм вибором. У Жені більше трудолюбства, енергії, ідей, планів, тож я їй бажаю здійснити все задумане з нашою чудовою командою. Щоб hromadske з нею зростало, як воно того заслуговує. Можливо я повернусь на hromadske з часом, хтозна. Буду готова розглянути варіант працевлаштування» — каже Настя Станко.

Євгенія Моторевська розпочне роботу на hromadske з 12 липня.

Настя Станко стала головною редакторкою об’єднаної редакції hromadske, замінивши на цій посаді Наталію Гузенко 5 серпня 2020 року. Гузенко та операційна редакторка Оксана Пирожок залишили hromadske.

Станко працювала на hromadske від моменту його заснування. Журналістка висвітлювала події на Майдані, російську агресію на Донбасі та в Криму, була в полоні так званої «ЛНР». 

За розслідування «Злам» про події 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності у 2016 році Станко разом із Ангеліною Карякіною отримала гран-прі фестивалю Межигір’я fest.

У 2018-му в Насті Станко вийшло розслідування «Таємний ізолятор СБУ». Того ж року вона отримала Міжнародну премію за свободу преси в Нью-Йорку, а в 2019-му їй присудили нагороду за відвагу від International Women's Media Foundation. В Україні Настя Станко чотири роки поспіль стає фіналісткою журналістського конкурсу «Честь професії». 

Євгенія Моторевська працює в медіа з 2008 року. Зокрема, працювала на телеканалі ТВі та телеканалі ICTV. З березня 2016 року працювала в агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо». Спеціалізується на розслідуванні корупції та зловживань в правоохоронних органах та суддівській системі.

З 2018 року є авторкою та ведучою програми «Що це було?» на «Канал 24» У 2017 році отримала премію «За видатні заслуги в журналістиці розслідувань» від CEI та SEEMO у співпраці з Фондом Конрада Аденауера (KAS). У минулому — членкиня Громадської ради доброчесності. У 2020 році разом з колегами Дмитром Реплянчуком та Василем Бідуном отримала найвищу відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань за фільм «Я – бот». Співавторка низки фільмів-розслідувань.

1 лютого 2021 року громадська організація «Громадське телебачення» змінила структуру: відтепер функції Наглядової ради ГО виконуватиме правління, яке обиратимуть на три роки. До нового правління увійшли п’ять зовнішніх незалежних експертів та двоє членів ГО: Олена Трегуб, Олександра Матвійчук, Гліб Вишлінський, Андрій Куликов, Катерина Ботанова (зовнішні експерти) та Наталка Гуменюк, Катерина Сергацкова (членкині організації). Керівником організації за новим статутом є директор, який призначається правлінням на три роки. Його обов’язки виконувала Юлія Банкова.

19 червня новою директоркою hromadske стала перша керівниця Українського культурного фонду Юлія Федів. Її обрало правління ГО «Громадське Телебачення».

Фото: Yevheniia Motorevska/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2879
Читайте також
21.06.2023 21:20
Валерія Буняк
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
4 332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду