detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.01.2023 15:17
З 1 лютого Христина Коціра стане новою головною редакторкою hromadske
З 1 лютого Христина Коціра стане новою головною редакторкою hromadske
Євгенія Моторевська, яка очолила редакцію hromadske у липні 2021 року, залишає канал.

Операційна редакторка hromadske Христина Коціра з 1 лютого 2023 року стане головною редакторкою каналу. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила Євгенія Моторевська. Нагадаємо, вона очолила редакцію hromadske у липні 2021 року.

У своєму дописі Євгенія Моторевська згадала про успіхи, яких вдалося досягнути команді hromadske за той період, поки вона була головною редакторкою. «Ми мали 133 мільйонів переглядів в 2022 році. Суттєва частина глядачів — це іноземна аудиторія. Наші Facebook і Twitter перетнули межу в один мільйон підписників. А Instagram і Telegram в окремі місяці переганяли за охопленнями деяких “важковиків” ринку. Наші статті, відео і фотографії поширювали (і поширюють) світові ЗМІ. А кадри дорогих Коляна Пастико і Насті Станко потрапили в Year in Search 2022 від Google та новорічне привітання президента», — написала Євгенія. Вона додала, що має намір зосередитися на розслідуваннях та документалістиці.

Коментуючи своє призначення, Христина Коціра зауважила, що спостерігає за роботою hromadske з моменту заснування каналу. «Моя мета на посаді головної редакторки — зберегти всі якісні напрацювання команди, які створювалися впродовж 9 років, тримати зв’язок з аудиторією і далі розвивати незалежне медіа», — сказала Христина.   

Євгенія Моторевська розпочала роботу в медіа у 2008 році. У різні роки працювала на телеканалах ТВі та ICTV, з березня 2016 року — в агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо». Спеціалізувалася на розслідуванні корупції та зловживань в правоохоронних органах та суддівській системі. У 2018 році була авторкою та ведучою програми «Що це було?» на каналі 24, співведучим проєкту був Сергій Лещенко.

Євгенія Моторевська

У 2017 році Моторевська отримала премію «За видатні заслуги в журналістиці розслідувань» від CEI та SEEMO у співпраці з Фондом Конрада Аденауера (KAS). У минулому — членкиня Громадської ради доброчесності. У 2020 році разом з колегами Дмитром Реплянчуком та Василем Бідуном отримала найвищу відзнаку Національного конкурсу журналістських розслідувань за фільм «Я – бот». У 2021 році її журналістська робота була відзначена премією імені Павла Шеремета.

Христина Коціра з 2004 по 2016 роки працювала репортеркою та редакторкою на телеканалах «Тоніс», СТБ, ICTV. Після багатьох років на телебаченні почала писати художні репортажі й тексти для провідних українських медіа. Її роман «Яблука Єви» посів друге місце літературному конкурсі «Коронація слова»-2021. Також у 2021-му спільний мультимедійний проєкт Христини Коціри та Богдана Кутєпова «Позивний "Домовина". Історія арештантки» здобув перемогу в категорії «Найкращий репортаж» на конкурсі «Честь професії». 

Фото: фейсбук-сторінка Євгенії Моторевської; «Детектор медіа», Максим Поліщук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY