hromadske заявило про незаконне використання свого бренду кременчуцьким «тезкою»

hromadske заявило про незаконне використання свого бренду кременчуцьким «тезкою»

21 Грудня 2022
1382

hromadske заявило про незаконне використання свого бренду кременчуцьким «тезкою»

1382
«Центральне громадське телебачення» з Кременчука використовує у своїх соцмережах логотипи hromadske, хоча не має до редакції жодного стосунку.
hromadske заявило про незаконне використання свого бренду кременчуцьким «тезкою»
hromadske заявило про незаконне використання свого бренду кременчуцьким «тезкою»

Редакція hromadske заявила, що стороння організація «Центральне громадське телебачення» незаконно використовує у своїх соцмережах торговельні марки, які належать hromadske. Редакція вимагає негайно припинити порушувати її права, інакше буде змушена звертатись до суду.

Про це йдеться в офіційному зверненні hromadske до своєї авдиторії та українських медіа.

Редакція повідомляє, що «Центральне громадське телебачення» (юридична назва — громадська організація «Кременчуцьке громадське телебачення») незаконно використовує на своєму ютуб-каналі та фейбсук-сторінці торговельні марки, які зареєстровані і належать hromadske.

Ще 28 червня цього року команда hromadske звернулась до ГО «Кременчуцьке громадське телебачення» з офіційною вимогою припинити незаконне використання її торговельних марок. Жодної відповіді з боку «Кременчуцького громадського телебачення» редакція не отримала.

Крім того, як стверджує hromadske, редакція цієї ГО почала неправомірно використовувати назву домену hromadske.ua на своїх сторінках в соціальних мережах, тим самим вводячи в оману авдиторію.

20 вересня hromadske направило скарги до Google та Meta з проханням видалити сторінки організації «Центральне громадське телебачення» на ютубі та фейсбуці.

Редакція hromadske заявляє, що не має жодного стосунку до діяльності ГО «Кременчуцьке громадське телебачення», та вимагає негайно припинити порушувати її права.

Редакція повідомляє, що в разі ігнорування цієї вимоги буде вимушена звернутись до суду.

На фейсбук-сторінці під назвою «Центральне громадське телебачення», на яку посилається hromadske, справді використано логотип Громадського ТБ. Водночас в описі сторінки зазначено, що це «спільна ініціатива кременчуцьких журналістів».

На ютуб-каналі під цією ж назвою у логотипі  використано бренд «hromadske.ua Кременчук».

Фото: скриншот, hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1382
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду