hromadske запустило спецпроєкт про «Азовсталь»

hromadske запустило спецпроєкт про «Азовсталь»

23 Серпня 2022
1072
23 Серпня 2022
08:56

hromadske запустило спецпроєкт про «Азовсталь»

1072
Оборона Маріуполя тривала 86 днів. За цей час стіни «Азовсталі» захистили й вберегли життя тисячам маріупольців, яких, попри обстріли росіян, усе ж вдалося евакуювати.
hromadske запустило спецпроєкт про «Азовсталь»
hromadske запустило спецпроєкт про «Азовсталь»

Видання hromadske презентувало спецпроєкт про «Азовсталь» — «У сталевих обіймах». У ньому зібрані історії військових, волонтерів, лікарів, працівників заводу та маріупольців, які були на «Азовсталі».

Одразу після початку повномасштабного нападу бомбосховища підприємства прихистили перших маріупольців. З огляду на велику територію знайомі часто навіть не знали, що в один і той самий час вони перебували на «Азовсталі».

Згодом меткомбінат із фортеці для військових перетворювався на пастку. У військових закінчувався боєкомплект, а рідкісні доставки зброї та харчів вертольотами глобально ситуації не змінювали. 

20 травня командир полку «Азов» Денис Прокопенко опублікував останнє відеозвернення з заводу: «Вище військове керівництво дало наказ про збереження життя та здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Попри важкі бої, кругову оборону та відсутність постачання ми постійно наголошували на трьох найважливіших для нас умовах: цивільні, поранені та загиблі».

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. Упродовж цього часу завод «Азовсталь» став могилою для десятків військових та цивільних. Водночас стіни заводу захистили й вберегли життя тисячам маріупольців, яких, попри обстріли росіян, вдалося евакуювати.

У проєкті hromadske представлені історії людей, які могли б і не перетнутися, якби не війна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1072
Читайте також
20.06.2022 14:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду