Редакція hromadske перепросила за помилкове фото загиблого захисника

Редакція hromadske перепросила за помилкове фото загиблого захисника

19 Лютого 2023
2241
19 Лютого 2023
18:19

Редакція hromadske перепросила за помилкове фото загиблого захисника

2241
У виданні поширили фото учасника бойових дій Олександра Смирнова, підписавши його як загиблого Миколу Голікова.
Редакція hromadske перепросила за помилкове фото загиблого захисника
Редакція hromadske перепросила за помилкове фото загиблого захисника

Редакція hromadske публічно вибачилася перед рідними та близькими загиблого захисника Миколи Голікова та учасника бойових дій Олександра Смирнова. Фото останнього видання помилково оприлюднило 18 лютого та підписало його як Миколу Голікова в матеріалі «Майданівці, яких вбила Росія».

Після цього сестра захисника Юлія Смирнова опублікувала допис з вимогою публічного вибачення від видання. За її словами, автори публікації, коли виявили помилку, не перепросили у дружини загиблого Миколи Голікова. А натомість лише забрали всі згадки про нього.

Головна редакторка hromadske Христина Коціра зазначила у коментарях до власного допису, що вчора її заступниця телефонувала Юлії, просила вибачення й домовилася, що ситуація вичерпана. 

Наразі дівчина видалила допис зі звинуваченнями після того, як hromadske виправило свою помилку у соціальних мережах та на сайті

«Публічні вибачення hromadske переді мною та моєю родиною прийняті. Будемо вважати це грубою помилкою. На майбутнє, пишучи про загиблого, пам’ятайте, що ця людина була жива, ця людина є чиєюсь душею, ця людина віддала своє життя за свободу Украіни. Або просто ставте себе на місце родини. Дякую», — написала Юлія Смирнова у фейсбуці.

Нагадаємо, нещодавно головна редакторка видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва та журналіст Михайло Ткач на своїх фейсбук-сторінках перепросили за новину про нібито російський паспорт Олександра Лієва, керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони. Також редакція вибачилися на сайті в новині. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2241
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду