«Я не погрожував Роману Ратушному». Корбан просить hromadske видалити згадки про причетність до незаконної забудови

«Я не погрожував Роману Ратушному». Корбан просить hromadske видалити згадки про причетність до незаконної забудови

15 Червня 2022
2906
15 Червня 2022
17:01

«Я не погрожував Роману Ратушному». Корбан просить hromadske видалити згадки про причетність до незаконної забудови

2906
Геннадій Корбан: Я ніколи не погрожував Роману Ратушному, відповідні висновки він зробив в результаті непорозуміння.
«Я не погрожував Роману Ратушному». Корбан просить hromadske видалити згадки про причетність до незаконної забудови
«Я не погрожував Роману Ратушному». Корбан просить hromadske видалити згадки про причетність до незаконної забудови

Бізнесмен Геннадій Корбан просить редакцію hromadske видалити зі статті про загиблого на фронті Романа Ратушного згадки про причетність до незаконної забудови Протасового Яру. 

Редакція hromadske повідомила «Детектору медіа», що відповідний електронний лист Корбана надійшов на редакційну пошту, також до редакції телефонувала помічниця бізнесмена з аналогічним проханням.

Корбан має претензії до статті журналістки hromadske Олесі Біди «"Ця країна мене не кине". Під Ізюмом загинув Роман Ратушний. Згадуємо активіста й полеглого воїна».

Корбан стверджує, що стаття «містить неправдиву інформацію» про його причетність до планів забудови Протасового Яру та погроз Ратушному, і просить її спростувати та видалити.

«Цитата яку я прошу спростувати: "За цим стояла дніпровська компанія ТОВ "Дайтон груп", бенефіціари якої – Геннадій Корбан та Олег Левін". Ця інформація не відповідає дійсності, я ніколи не був бенефіціаром ТОВ "Дайтон груп" про що неодноразово заявляв. Я ніколи не погрожував Роману Ратушному, відповідні висновки він зробив в результаті непорозуміння. Я ніколи не просив нікого погрожувати Роману Ратушному, про що також неодноразово заявляв. Бізнес "Дайтона груп" не має стосунку до мене і ніколи стосунку не мав», – написав Корбан.

Редакція hromadske повідомила, що не буде видаляти та спростовувати інформацію на вимогу Корбана.

У 2019 році у Протасовому Яру Києва (місці, неподалік якого мешкав Роман Ратушний) забудовники замість історичної зеленої зони планували звести житловий комплекс. У матеріалі hromadske зазначено, що за цим стояла дніпровська компанія ТОВ «Дайтон груп», бенефіціари якої — Геннадій Корбан та Олег Левін.

Ратушний разом з місцевими мешканцями протестували проти планів забудувати місцевість, за декілька днів хлопець очолив громадську ініціативу «Захистимо Протасів Яр». Роман влаштовував акції протесту, велопробіги, автопробіги з громадою Протасового Яру. Активіст звертався до міської влади, подавав позови в суди щодо незаконної забудови зеленої зони.

«Після перших виграних судів почали – від криміналітету в особі Корбана і його адвоката Андрія Смирнова, – надходити мені погрози. Я описую ситуацію президенту (Володимиру Зеленському, – ДМ.) що така ситуація, мені погрожував Корбан. Він каже: “Так, я знаю, погрожував Корбан. Дуже важлива ситуація”. Я кажу, що погрожував і Андрій Смирнов, заступник вашого офісу, в інтересах Корбана. На що він мені відповів: “Ну він же погрожував до призначення”»,розповідав Ратушний hromadske.

Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «погроза вбивством». 

Сам Корбан запевняв, що не має стосунку до забудови, а Ратушному хтось погрожував із фейкового акаунта.

Як писала «Українська правда», гендиректор ТОВ «Дайтона Груп» Дмитро Паланчук раніше зізнався журналістам 24 каналу, що Корбан є співзасновником компанії та вкладає в неї кошти. За його словами, частка Корбана в «Дайтона Груп» становить 20-25%. У ТОВ «Дайтона Груп» відмовилися коментувати причетність Корбана до будівництва.

Роман Ратушний загинув на фронті 9 червня під час бою з росіянами під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2906
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду