Томенко припускає, що Стець може очолити Комітет свободи слова

14 Лютого 2012
5477
14 Лютого 2012
15:27

Томенко припускає, що Стець може очолити Комітет свободи слова

5477
Якщо опозиція домовиться
Томенко припускає, що Стець може очолити Комітет свободи слова

На наступному пленарному тижні (20-24 лютого) є дуже висока вірогідність того, що буде обраний голова Комітету з питань свободи слова та інформації, й існує певна вірогідність, що ним може стати Юрій Стець. Про це сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в інтерв'ю «Детектор медіа», яке незабаром буде опубліковане.

 

«У Комітеті й так непроста ситуація, а відсутність голови, на мою думку, тактично паралізує його роботу. Тим більше, що ми напередодні виборчої кампанії. І в контексті захисту медіа голова Комітету з питань свободи слова просто необхідний», - заявив пан Томенко.

 

Як писала «Детектор медіа», 9 лютого народний депутат Олесь Доній (фракція НУ-НС) зареєстрував проект постанови про обрання Юрія Стеця головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації. Це сталося після того, як того ж дня не набрав достатньої кількості голосів проект постанови про повторне призначення Андрія Шевченка на цю посаду.

 

Раніше, 13 січня, Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації після того, як шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та Компартії) висловили йому недовіру.

 

Представники провладних фракцій заявляли, що підтримають будь-яку кандидатуру від опозиції на цю посаді, окрім Андрія Шевченка. Водночас у «БЮТ-Батьківщині» говорили: «якщо ця кандидатура буде відхилена, ми знову подаватимемо Шевченка».

 

На думку Миколи Томенка, вихід із цієї ситуації наступний: має бути узгоджена кандидатура від усієї опозиції, яка має сприйматися й медіасередовищем. Він вважає, що заяви БЮТ, що немає іншої кандидатури, окрім Андрія Шевченка, правильні тільки з точки зору етики й моралі. Водночас це хибний шлях щодо захисту медіаспільноти.

 

«Якщо не буде працювати комітет, то це буде погано для медіа, - каже віце-спікер. - З іншого боку, думаю, що фракція НУ-НС допустила помилку, зареєструвавши постанову, не погоджуючи з БЮТ. Тим більше, що регламент прямо вказує, що голова комітету повинен бути представником тієї ж фракції, з якої був звільнений попередник».

 

За словами заступника голови Верховної Ради, наразі ведуться консультації щодо кандидатури на цю посаду: «Думаю, що наступного сесійного тижня від опозиції буде висунутий один кандидат. І я не виключаю, що за певних обставин цією кандидатурою буде Юрій Стець. Ми погодимо формат завдань, який стоїть перед комітетом, пріоритети його роботи. Переконаний, що комітет повинен захищати не тільки центральні телеканали, а й журналістів і ЗМІ на регіональному рівні. Це мене найбільше турбує, бо мої поїздки в регіони показують, що журналісти там потерпають».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5477
Читайте також
16.01.2012 14:19
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
11 076
16.01.2012 11:30
Юлия Рябчун, «Коммерсатъ. Украина»
13 208
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 561
22.12.2011 08:44
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ. Украина»
11 143
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду