Регіонали і комуністи висловили недовіру Андрію Шевченку в комітеті свободи слова

22 Грудня 2011
9538
22 Грудня 2011
15:57

Регіонали і комуністи висловили недовіру Андрію Шевченку в комітеті свободи слова

9538
Але головою комітету вони хочуть бачити представника опозиції
Регіонали і комуністи висловили недовіру Андрію Шевченку в комітеті свободи слова

Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові Андрію Шевченку. Таке рішення ухвалене на засіданні комітету 22 грудня, про що «Детектор медіа» повідомила перший заступник голови комітету Олена Бондаренко, оскільки питання обговорювалося в закритому режимі.

 

За висловлення недовіри голові проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії регіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції «БЮТ-Батьківщина» та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов не був присутній на засіданні.

 

За словами Олени Бондаренко, залишити залу представників опозиції закликав Олександр Абдуллін. У коментарі «Детектор медіа» сам пан Абдуллін зазначив, що не хотів брати участь у голосуванні, яке «продиктоване одним бажанням Партії регіонів захопити владу в Комітеті з питань свободи слова та інформації».

 

Олена Бондаренко також повідомила ТК, що члени комітету чекали на засіданні самого Андрія Шевченка, який повідомив у смс, що запізнюється на годину. Однак він так і не прийшов.

 

Тепер питання відсторонення Андрія Шевченка з посади голови комітету має бути проголосоване Верховною Радою після реєстрації відповідного проекту постанови. «Якщо парламент підтримає це рішення, то ми, шестеро депутатів, які проголосували за висловлення недовіри, категорично заявляємо, що посада голови цього комітету має залишитися за опозицією», - наголосила Олена Бондаренко.

 

Раніше в коментарі ТК пані Бондаренко пояснювала ініціативу відсторонення Андрія Шевченка тим, що він втратив довіру комітету, оскільки ухвалював самовільні рішення.

 

Запланований на 16:00 у Верховній Раді брифінг Андрія Шевченка не відбувся, і наразі ТК не може зв'язатися з народним депутатом. Раніше Андрій Шевченко заявив, що «однією з причин ініціювання регіоналами недовіри може бути наближення парламентських виборів», а ще однією причиною ситуації може бути прийняття закону про заборону реклами тютюну три місяці тому.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9538
Читайте також
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 558
22.12.2011 08:44
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ. Украина»
11 141
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
телевайзер
4514 дн. тому
Он что-забыл , как в его бытность вице президентом НТКУ коллектив вышел на улицу с протестом и выражением недовольства его методами руководства?Такое в истории НТКУ произошло лишь один раз и только с ним.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду