Стеця висунули на голову Комітету свободи слова та інформації

9 Лютого 2012
8733
9 Лютого 2012
19:33

Стеця висунули на голову Комітету свободи слова та інформації

8733
Доній каже, що кандидатура ще узгоджується
Стеця висунули на голову Комітету свободи слова та інформації
Фракція блоку «Наша Україна - Народна самооборона» пропонує Верховній Раді обрати Юрія Стеця головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації. Відповідний проект постанови № 10029 зареєстрував 9 лютого народний депутат Олесь Доній.

 

Наразі Юрій Стець є секретарем цього парламентського комітету.

 

За словами Олеся Донія, Юрій Стець як секретар комітету має шанси бути обраним головою, враховуючи ще й те, що посада голови цього комітету традиційно зарезервована за опозицією.

 

«Сьогодні, на жаль, Верховна Рада не підтримала представника від опозиції Андрія Шевченка. У цій ситуації залишати комітет без голови (з виконувачем обов'язків голови Оленою Бондаренко з фракції Партії регіонів) - означає, що опозиція напередодні виборів втрачає контроль над ситуацією в ЗМІ. Під час виборів може бути тиск на медіа, а опозиція не матиме жодного механізму впливу на вирішення ситуації», - пояснив він «Детектор медіа» свою ініціативу.

 

На запитання, чи погоджена кандидатура Юрія Стеця між представниками опозиції та провладних фракцій, пан Доній відповів: «На цей момент триває обговорення в НУНСі й "Батьківщині". Добре було б, щоб на підтримку кандидатури Стеця виступив Андрій Шевченко. Наступний етап - переговори представників опозиції з іншими фракціями».

 

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації після того, як шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та Компартії) висловили йому недовіру. Але того ж дня його фракція «БЮТ-Батьківщина» зареєструвала проект постанови про повторне призначення Андрія Шевченка на цю посаду. 9 лютого цей проект не набрав достатньої кількості голосів.

 

Представники провладних фракцій заявляли, що підтримають будь-яку кандидатуру від опозиції на цю посаді, окрім Андрія Шевченка. Водночас у «БЮТ-Батьківщині» говорили: «якщо ця кандидатура буде відхилена, ми знову подаватимемо Шевченка».

 

За інформацією джерел «Української правди», кандидатура Юрія Стеця узгоджується в представників більшості.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8733
Читайте також
16.01.2012 14:19
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
11 076
16.01.2012 11:30
Юлия Рябчун, «Коммерсатъ. Украина»
13 208
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 561
22.12.2011 08:44
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ. Украина»
11 143
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду