Парламент не захотів повертати Шевченка на посаду голови комітету

9 Лютого 2012
5158
9 Лютого 2012
17:23

Парламент не захотів повертати Шевченка на посаду голови комітету

5158
Більшість готова проголосувати за будь-яку іншу кандидатуру від опозиції
Парламент не захотів повертати Шевченка на посаду голови комітету

9 лютого 2012 року Верховна Рада не підтримала проект постанови № 9703 про внесення змін до постанови «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» щодо обрання народного депутата Андрія Шевченка головою Комітету з питань свободи слова та інформації. За проект проголосували всього 152 депутати.

 

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації після того, як шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та Компартії) висловили йому недовіру. Але того ж дня його фракція «БЮТ-Батьківщина» зареєструвала проект постанови про повторне призначення Андрія Шевченка на цю посаду.

 

Як писала «Детектор медіа», 11 січня Олена Бондаренко звинуватила Андрія Шевченка у «розвалі роботи комітету», спробах політизувати діяльність комітету та «підім'яти» під себе секретаріат комітету, зловживанні службовим становищем та перевищення повноважень, систематичному прийняття одноосібних рішень та спроби видати їх за колегіальні.

 

«Батьківщина» назвала відсторонення Шевченка рейдерською атакою на комітет.

 

Представники більшості заявляли, що підтримають будь-яку кандидатуру від опозиції на цю посаді, окрім Андрія Шевченка. Водночас у «БЮТ-Батьківщині» говорили: «якщо ця кандидатура буде відхилена, ми знову подаватимемо Шевченка».

 

За інформацією джерел «Української правди», Комітет з питань свободи слова та інформації може очолити його нинішній секретар Юрій Стець (фракції НУ-НС). «Його кандидатура узгоджується в представників більшості», - пише сайт.

 

Андрій Шевченко очолював Комітет з питань свободи слова та інформації з вересня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5158
Читайте також
16.01.2012 14:19
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
11 077
16.01.2012 11:30
Юлия Рябчун, «Коммерсатъ. Украина»
13 209
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 562
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду