Шевченко: Бондаренко сподівається до виборів покерувати комітетом

12 Січня 2012
8812
12 Січня 2012
17:01

Шевченко: Бондаренко сподівається до виборів покерувати комітетом

8812
Шевченко: Бондаренко сподівається до виборів покерувати комітетом

Партія регіонів має намір перед виборами узурпувати Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Про це в інтерв'ю журналістам сказав народний депутат, голова цього комітету Андрій Шевченко (фракція «БЮТ-Батьківщина»), повідомляє УНІАН.

 

За його словами, ситуація щодо звільнення його з посади голови комітету пов'язана з «персональними амбіціями першої заступниці голови комітету (члена фракції Партії регіонів Олени Бондаренко - ред.), яка сподівається до виборів покерувати комітетом».

 

Він наголосив, що також владу «не влаштовує позиція, яку займає комітет». «Ми завжди були трибуною, коли йшлося про свободу слова, а перед виборами такий комітет точно не потрібний», - переконаний він.

 

Як зауважив Андрій Шевченко, найімовірнішим сценарієм є зняття його з посади голови комітету і залишення вакантною цієї посади до виборів, а тим часом комітетом керуватиме представниця Партії регіонів.

 

«У залі є десятки і, може, сотні людей, які могли б цілком достойно справлятися з посадою голови комітету. Але мені здається, це у плани не входить. Я думаю, що владу і Партію регіонів цікавить Комітет свободи слова, який буде мовчати, який не матиме голови і який не зможе сказати своє важливе слово перед виборами», - наголосив він.

 

Водночас він заявив, що «за нинішніх обставин чорну мітку від цієї влади» сприймає «як нагороду». «Ніколи не загравав з режимом», - додав депутат.

 

Раніше представники фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії запевняли, що в разі відсторонення Андрія Шевченка посада голови комітету залишиться за опозицією.

 

Нагадаємо, 22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові Андрію Шевченку. За це проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії регіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції «БЮТ-Батьківщина» та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов не був присутній на засіданні.

 

13 січня Верховна Рада планує розглянути питання про відкликання Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8812
Читайте також
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 561
22.12.2011 08:44
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ. Украина»
11 143
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду