Комітет свободи слова підтримав кандидатуру Стеця на посаду голови

21 Лютого 2012
9053
21 Лютого 2012
16:50

Комітет свободи слова підтримав кандидатуру Стеця на посаду голови

9053
«За» висловилися представники і Партії регіонів, і КПУ, і БЮТ
Комітет свободи слова підтримав кандидатуру Стеця на посаду голови

21 лютого члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації більшістю голосів підтримали кандидатуру Юрія Стеця на посаду голови комітету. Наразі пан Стець виконує обов'язки секретаря комітету.

 

За проект постанови № 10029, зареєстрований Олесем Донієм (фракція НУ-НС) 9 лютого, про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» проголосували Олена Бондаренко, Микола Баграєв, Володимир Ландік, Орест Муц (фракція Партії регіонів), Олександр Голуб (фракція КПУ) та Віктор Уколов (фракція БЮТ). Сам Юрій Стець утримався.

 

Тепер проект постанови має розглянути також регламентний комітет, після чого він може виноситися на голосування до сесійної зали. Орієнтовно, за інформацією ТК, це може статися в четвер, 23 лютого.

 

Як писала «Детектор медіа», 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації після того, як шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та Компартії) висловили йому недовіру.

 

Представники провладних фракцій заявляли, що підтримають будь-яку кандидатуру від опозиції на цю посаді, окрім Андрія Шевченка. Водночас у «БЮТ-Батьківщині» говорили: «якщо ця кандидатура буде відхилена, ми знову подаватимемо Шевченка».

 

Водночас, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в інтерв'ю «Детектор медіа» сказав, що на цьому пленарному тижні (20-24 лютого) є дуже висока вірогідність того, що буде обраний голова Комітету з питань свободи слова та інформації, й існує певна вірогідність, що ним може стати Юрій Стець.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9053
Читайте також
16.01.2012 14:19
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
11 076
16.01.2012 11:30
Юлия Рябчун, «Коммерсатъ. Украина»
13 208
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 561
22.12.2011 08:44
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ. Украина»
11 143
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду