«Батьківщина» називає відсторонення Шевченка рейдерською атакою на комітет

22 Грудня 2011
9286
22 Грудня 2011
18:04

«Батьківщина» називає відсторонення Шевченка рейдерською атакою на комітет

9286
«Батьківщина» називає відсторонення Шевченка рейдерською атакою на комітет

Представники правлячої коаліції здійснили рейдерську атаку на Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а сам переворот у комітеті ініційовано Адміністрацією президента. Про це йдеться в заяві партії «Батьківщина» з приводу висловлення недовіри голові комітету Андрію Шевченку (фракція «БЮТ-Батьківщина») шістьма членами комітету, представниками фракцій Партії регіонів та Компартії.

 

У «Батьківщині» не сумніваються, що Верховна Рада проголосує за усунення Андрія Шевченка з посади голови комітету: «Оскільки достеменно відомо, що переворот в комітеті ініційовано та зрежисовано адміністрацією президента, нема сумнівів, що агресивно-слухняні кнопкодави із парламентської більшості найближчими днями виконають замовлення та усунуть Шевченка з посади».

 

«Батьківщина» вважає, що право опозиції головувати в комітеті зі свободи слова відкинуто «режимом Януковича, який згортає демократію та позбавляє опозицію останніх інструментів впливу на ситуацію у Верховній Раді та країні взагалі».

 

«Захоплення комітету та передача головування "регіоналці" Бондаренко, яка «уславилася» хіба що боротьбою з українською культурою, логічно вписується у стратегію із придушення свободи слова, що її проводить режим, - заявляють у партії. - Символічно, що рейдерська атака на комітет відбулася наступного дня після прямих та недвозначних погроз, які Янукович посмів публічно висловити на адресу відомого журналіста Мустафи Найєма. А як інакше можна - знаючи біографію, походження та уявляючи собі психологічний портрет глави держави - можна оцінити репліку гаранта «я вам не заздрю» у відповідь на питання про безсоромне dolche vita в Межигір'ї».

 

У «Батьківщині» високо оцінюють роботу свого колеги на чолі комітету, рішення про його відставку вважають політичним і апелюватимуть до міжнародних структур, які опікуються захистом свободи слова та прав журналістів - зокрема, до «Репортерів без кордонів»

 

Нагадаємо, Олена Бондаренко обіцяє, що посада голови комітету залишиться в опозиції. «Якщо парламент підтримає це рішення (про відсторонення Андрія Шевченка. - ТК), то ми, шестеро депутатів, які проголосували за висловлення недовіри, категорично заявляємо, що посада голови цього комітету має залишитися за опозицією», - сказала вона «Детектор медіа».

 

Як писала ТК, за висловлення недовіри Андрію Шевченку проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії регіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції «БЮТ-Батьківщина» та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов не був присутній на засіданні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9286
Читайте також
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 562
22.12.2011 08:44
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ. Украина»
11 144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду