Герман назвала претендентів на місце Шевченка

17 Січня 2012
6481
17 Січня 2012
15:15

Герман назвала претендентів на місце Шевченка

6481
У тому числі й самого Шевченка
Герман назвала претендентів на місце Шевченка

Радник президента Ганна Герман вважає, що більшість у Верховній Раді повинна підтримати того кандидата на посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, якого назве опозиція. Про це вона сказала УНІАН.

 

«Я вважаю, що рішення про нового голову Комітету треба приймати негайно. Не можна тягнути з цією справою. І поза всяким сумнівом, це має бути однозначно кандидатура від опозиційних сил. Опозиція і лише опозиція повинна визначитися з кандидатурою голови. Більшість повинна підтримати те прізвище, яке назве опозиція», - зазначила Ганна Герман.

 

Водночас радник президента зауважила, що не є членом парламенту і не може впливати на нього, а висловлює свою думку як попередній голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації (Ганна Герман очолював комітет до Андрія Шевченка).

 

«Я пам'ятаю, коли ми були в опозиції, то ми висували свою кандидатуру і парламент беззастережно її підтримав», - наголосила вона.

 

На думку Ганни Герман, в опозиції багато журналістів, які нічим не поступаються за фаховим рівнем, кваліфікаціями і моральними засадами Андрію Шевченку і могли б керувати цим комітетом. Серед них радник президента назвала Юрія Стеця, Олену Кондратюк, Ірину Геращенко. «Хоча Андрій Шевченко також з повним правом може на цю посаду ще раз претендувати», - додала вона.

 

«Ми не повинні допускати, щоб були спекуляції на тему: мовляв, влада під прикриттям того, що нема компромісу, керує таким важливим комітетом, як свобода слова, який за традицією належить опозиції. Треба шукати компроміс і знайти його», - резюмувала Ганна Герман.

 

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації. Перед цим, 22 грудня 2011 року, шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та КПУ) висловили йому недовіру.

 

Того ж дня, 13 січня, фракція «БЮТ-Батьківщина» знову висунула Андрія Шевченка на посаду голови комітету. Цей проект постанови Верховна Рада розглядатиме вже на наступній сесії.

 

Сам Андрій Шевченко вбачав у своєму відкликанні намір Партії регіонів перед виборами узурпувати Комітет з питань свободи слова та інформації

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6481
Читайте також
16.01.2012 14:19
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
11 072
16.01.2012 11:30
Юлия Рябчун, «Коммерсатъ. Украина»
13 205
22.12.2011 10:37
«Экономические известия»
12 557
22.12.2011 08:44
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ. Украина»
11 141
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дэн
4483 дн. тому
ирину Геращенко!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду