detector.media
17.01.2012 15:15
Герман назвала претендентів на місце Шевченка
У тому числі й самого Шевченка

Радник президента Ганна Герман вважає, що більшість у Верховній Раді повинна підтримати того кандидата на посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, якого назве опозиція. Про це вона сказала УНІАН.

 

«Я вважаю, що рішення про нового голову Комітету треба приймати негайно. Не можна тягнути з цією справою. І поза всяким сумнівом, це має бути однозначно кандидатура від опозиційних сил. Опозиція і лише опозиція повинна визначитися з кандидатурою голови. Більшість повинна підтримати те прізвище, яке назве опозиція», - зазначила Ганна Герман.

 

Водночас радник президента зауважила, що не є членом парламенту і не може впливати на нього, а висловлює свою думку як попередній голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації (Ганна Герман очолював комітет до Андрія Шевченка).

 

«Я пам'ятаю, коли ми були в опозиції, то ми висували свою кандидатуру і парламент беззастережно її підтримав», - наголосила вона.

 

На думку Ганни Герман, в опозиції багато журналістів, які нічим не поступаються за фаховим рівнем, кваліфікаціями і моральними засадами Андрію Шевченку і могли б керувати цим комітетом. Серед них радник президента назвала Юрія Стеця, Олену Кондратюк, Ірину Геращенко. «Хоча Андрій Шевченко також з повним правом може на цю посаду ще раз претендувати», - додала вона.

 

«Ми не повинні допускати, щоб були спекуляції на тему: мовляв, влада під прикриттям того, що нема компромісу, керує таким важливим комітетом, як свобода слова, який за традицією належить опозиції. Треба шукати компроміс і знайти його», - резюмувала Ганна Герман.

 

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації. Перед цим, 22 грудня 2011 року, шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та КПУ) висловили йому недовіру.

 

Того ж дня, 13 січня, фракція «БЮТ-Батьківщина» знову висунула Андрія Шевченка на посаду голови комітету. Цей проект постанови Верховна Рада розглядатиме вже на наступній сесії.

 

Сам Андрій Шевченко вбачав у своєму відкликанні намір Партії регіонів перед виборами узурпувати Комітет з питань свободи слова та інформації

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY